Avslöjad

Jag har haft mycket i huvudet de sista dagarna efter ett jobbigt möte med försäkringsgubbe och hantverkare här hemma och ett par dagar på kurs med jobbet. I förrgår hanns det bara med longering och den första halvan av tiden var hon helt IQ-befriad och snurrade in sig flera varv i linan eller for i väg i världens bocksprång och tramsade i största allmänhet. Blåste högljutt som svar på kornas råmande och travade jättefort på volten med svansen på ryggen och jättehöga benlyft. 😂
Men den sista stunden gick hon i alla fall riktigt bra i normal trav och galopp i bägge varven.
Hon fick ju röra på sig i alla fall.
Igår blev det en liten ridtur, men ganska oengagerat från båda håll av någon anledning.
Colahästen har ju varit ilsken vid borstning ett tag nu. En hel månad faktiskt. Hugger fram och attackerar med bredsidan när jag är längre bak. Naturligtvis hutar jag åt henne men det är ju inget kul att ha krig varje dag. De första dagarna skyllde jag på hårömhet vid pälssättning, även om det inte var lika illa förra året. Men ju längre tiden gått, desto konstigare har det verkat.
För övrigt är hon ju som hon brukar, det är bara när jag borstar och det spelar ingen roll vilken sorts borste eller om jag borstar snabbt, sakta, mjukt, rejält, långa eller korta tag.
Det har blivit ett tråkigt irriterande problem! Hon brukar väl inte vara arg heller!?
Så idag utsätter jag henne för ett test: jag tar ut henne ur hagen men går aldrig in i stallet utan vi stannar ute där hon kan nosa runt och peta i sig grässtrån om hon vill.
Så börjar jag borsta…

imag0945imag0946_1

Hon reagerar inte över huvud taget! Märker liksom inte att jag borstar hela henne, bägge sidor, utan är fullt tillfreds med sina grässtrån.
Ha!! Alltså är det inget som ömmar i huden eller pälsen! 😎
Bra att veta! Då kan jag åtminstone ha gott samvete när jag hutar åt henne.
Jag har jobbat länge och det är sent så jag hade bara tänkt att åka och ge henne mat idag, men efter detta känner jag att vi måste ha lite uppmärksamhets/lydnadsövningar i longerlina i paddocken. Lika mycket för mig – jag måste bli tydligare och kräva att hon lyssnar med en gång. Jag tycker nog att jag når fram och eftersom hon gör det jag ber henne och inte försöker tramsa alls så håller vi bara på en pyttestund innan hon får gå och äta.

Imorgon blir det ridning. 😊

Det här inlägget postades i Blogg, Djur och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.