Blogg,  Djur,  foto

Stucken och tryckt

Vad väntar vi på egentligen?” undrar Lillstrumpa där hon står, borstad och klar.

imag0709-01

MD Kleen, equiterapeuten, är lite sen, så vi tar en liten promenad för att få tiden att gå fortare. Sedan kommer han. 😊
Efter att jag berättat hennes historia i korta ordalag så får vi gå lite på stallplanen, medan han drar i hennes svans åt olika håll. Om detta tycker hon inte, men hon reagerar sunt och visar att det inte är någon allvarlig nervskada från nacken.
Sedan kontrolleras bogar och bringa. Allting rakt och fint. De värsta scenariona uteslutna.
Därefter kontrolleras ländryggen och han visar mig var tornutskotten är klämda till ett zickzackläge av stelnade muskler. Det är där som en nervskida i vissa lägen kommer i kläm.
”Det här ska vi fixa”, säger han och sätter tre nålar på högra sidan av ländryggen. De får sitta där ett tag tills musklerna där är avslappnade. Att arbeta med att flytta kalla, spända muskler är meningslöst, förklarar han. Det går visserligen, men då hoppar de tillbaks till sitt felaktiga läge igen nästan omedelbart. Är muskeln uppmjukad, bör det hålla någon månad innan det går tillbaks och då brukar det räcka med en eller två behandlingar till.
Lillstrumpa förstår aldrig att hon fått nålar i ryggen och när det gått ett tag, tar han bort dem lika obemärkt.
Sedan trycker han kraftigt med handflatan ett par gånger på två olika ställen och efter sista trycket, rycker Cola till och ser väldigt förvånad ut! Alltså precis efter, inte vid själva trycket. 😍
”Sådär, då var det klart! Nu kände hon att någonting ändrades inuti hennes rygg. Det är bra!” 😁
Inte någon gång blir Cola stressad under denna behandling och jag önskar att jag tagit kort på hur en riktigt förvånad colahäst ser ut. Nu ska hon få vila i morgon och sedan ska jag rida. Eventuellt kan hon gå lite orent eller vingligt i början, men det är i så fall för att musklerna är ovana vid detta ”rätta” läge.
Nu får hon mumsa mat och sedan gå ut i hagen igen. Pussgurka! ❤

imag0711-01

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.