Ett i sänder

Det blir ett longeringspass idag igen. Denna gången med tömkörningsgjorden på, fast helt utan funktion. Vi ska långsamt närma oss målet, tänkte jag. 😉
Blir lite full i skratt, för precis när vi hunnit in i paddocken, längst bort, så kommer jag på att jag glömt en grej i stallet.
”Stå kvar där, jag kommer snart,” säger jag till Lillstrumpa och knäpper loss longeringslinan och går. När jag kommer till stallbyggnaden, så vänder jag mig om och tittar. Hon står kvar på samma plats, med rumpan åt mitt håll. Hon vänder på huvudet och tittar tillbaka.
”Vänta där!” säger jag, går in i stallet, hämtar det jag skulle och går sedan tillbaka och möts av samma rumpa. Hon har inte rört en fena på hela tiden. 😀
Nu tror jag inte jag kan tillskriva det hela enbart lydnad, utan hon tyckte väl inte att det fanns något speciellt intressant där att göra ändå, kan jag tänka.
Ingen Roy håller oss sällskap i paddocken idag, men hon går hyfsat fram ändå – för det mesta – och vi håller igång lite längre än sist. Trav och galopp i stort sett hela tiden. (Nästa gång ska jag försöka få henne lite svettig också…)
Vi avslutar med några hopp på de små hindren idag igen som jag har satt på ett utökat voltspår. Men i hennes värld hoppar man minsann bara ett hinder i taget och sedan tvärvänder man och stannar, ha ha!
Efter jag slutat filma så fick hon ta dem igen och då fick jag henne minsann att ta dem bägge i oavbruten följd. 🙂
Men sedan måste jag ju påpeka att den där hjälmkameran gör ingen rättvisa! För sådär kompakt och hoptryckt i kroppen som hon ser ut här, är hon faktiskt inte i verkligheten! Och gjorden som satt åt innan, kunde jag spänna två hål mot slutet, vilket tyder på att hon jobbat lite i alla fall.

Efteråt blir det promenad och mat och sedan får hon gå och äta gräs lite hur hon vill bland stugorna medan jag fyller på vatten.

img_20161013_222410

Det här inlägget postades i Blogg, Djur, foto och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.