Blogg,  Djur,  foto

Racerhästen

Idag har fröken Lillstrumpa sådär bråttom igen! 😂 De fyra gräsbackarna upp till Platån gör henne heltänd och sedan är det fullt rejs i varenda backe (eller där hon får). På Sutarebovägen träffar vi på en hittills rätt okänd ny granne när han kommer med bilen och vi pratar lite. Han visste inte att jag har häst och berättar att hans fru också rider och de har två hästar. Sedan galopperar vi upp till Tranabo och sedan Fällesåsen och jag vill visa Colahästen att Crut och Roy nu går där uppe. Så det inte blir en chock om hon hör något prassla i buskarna om vi rider förbi där på stigen en annan gång. (Men det blir det säkert ändå… 😂) Först syns de inte till och Lillstrumpa glor allt vad hon orkar, för jag har suttit av och hon fattar ju att det finns något där som vi ska se. Det KAN ju vara kalvar!
Till slut hittar vi ett ställe där jag får syn på dem. Oj, vad de glor först. Men de står kvar där långt borta och till slut begriper jag att de bara ser mig och inte Cola, så vi tar ett steg framåt. Då blir det liv i luckan! De kommer i full galopp och det gnäggas väldigt. Jag blir först lite orolig över att det inte ska vara ström i tråden för de kommer så nära och Crut biter hela tiden Roy i rumpan för han tycker att han tar för mycket uppmärksamhet!
Så börjar vi nu gå därifrån och Roy och Crut följer med på sin sida tråden tills det blir för mycket sly i vägen. Sedan sitter jag upp igen. En snäll stallkamrat har varit och slitit med att få bort de där stora grenarna som var lagda som vägspärrar där stigen övergår i väg, så nu går det att komma förbi igen. Så länge det nu varar…

IMG_20160906_214600IMG_20160906_214642

När vi kommer tillbaka till vår hage så är hon riktigt svettig och det är sååå gott att rulla sig ordentligt.

IMAG0506

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.