Blogg,  Djur,  foto

Prövningar och kvällssol

Alldeles som en överraskning visar det sig vara kalvar i hagen vi ska passera. 
Först: bara väldigt spänd med rest nacke och jag säger till henne att ”det här klarar du! Bara gå framåt! Nej, inte stanna…”
Då rör de jävlarna på sig! Kommer springandes mot oss/stängseltråden.
Då: fullständig panik, ett okontrollerat klapper av hovar på asfalt, kastar sig framåt, nej kalvarna också! Kastar sig helt om, studsar på stället, fnorkar högljutt hela tiden (kalvar måtte lukta hemskt…), ingenstans att ta vägen, kastar sig ner i det djupa diket, får inte plats, upp igen, osv.
Då har jag fått nog och sitter av.
När jag väl får fram mobilen och kan filma så är det ju när hon lugnat sig såpass att jag kan hålla henne med ena handen bara, utan att peka med spöet och parera henne med armbågen. Därför är det ju tämligen lugnt på filmen. (Idag hade det varit läge för hjälmkameran! 😃)
Vi stannar kvar där en lång stund och förutom lite cirkus när det blir en oväntad kalvrusning, så går det bra. Men till slut måste vi gå.

När vi kommer tillbaka, så grejar jag lite i hagen för att förbinda den med hagen innanför. Helium är så hjälpsam så, och assisterar mig med släggan. Han orkar inte bära själv, men håller i varje fall i ena änden åt mig, genom hela hagen.
Kvällsolen är så härlig och hästarna ser så fina ut i motljuset att jag är tvungen att knäppa lite bilder. 😍

IMAG0514IMAG0515IMAG0503IMAG0497IMAG0496

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.