Blogg,  Djur,  foto

Positivitet ❤

I förrgår hade vi ett litet pass i paddocken, där det främst handlade om böjningar för att tänja ut hals- och bogmuskulaturen. Överdriven ställning på volterna och mycket serpentiner. Cola tyckte det var obekvämt och kunde ibland snubbla till lite precis när vi ställde om vid volt tillbaka t ex. Vi höll bara på högst en halvtimme och sedan tog vi en kort uteritt med lite galopp på banvallen. Det var mycket roligare! 😊
Idag börjar vi med den sedvanliga massagen, när vi traskat upp från hagen till stallet. Muskeln precis bakom vänster armbåge, eller hur man ska säga, är väldigt tjock och stel igen och hon talar också om att där är ömt. Men efter en stund slappnar hon av lite och jag masserar även in lite arnika idag.
Jag bullar upp med lite kavalettibommar i paddocken och första halvtimmen idag går åt till att longera. Lillstrumpa reser sig halvhjärtat när hon inte får byta varv med en gång, men jag låter mig inte imponeras, utan hon får springa tio minuter i båda varv och lyfter fint på alla benen och slår inte i bommarna mer än en gång. Sedan sätter jag (efter tips) på en inspänning på bara ena sidan för att hon ska böja sig lite. Det tar en liten stund innan hon begriper att hon inte bara måste gå bakåt nu, men sen går det bra! Och jag hade faktiskt inte spänt den så där väldigt mycket…
Efteråt tar vi en ridtur. Man kan ju inte bara jobba, utan måste ju få ha lite skoj med. 😆
Oj oj oj, vad roligt hon tycker det är! Bråttom, bråttom och känns härligt mjuk i kroppen!

2016-08-20_09-04-552016-08-20_09-04-292016-08-20_09-04-46

”Är det galopp nu?” undrar hon så fort jag rör en fena, flyttar en hand, ändrar vikten åt nåt håll, eller bara säger nåt. Och hon fååår galoppera mycket! Nästan överallt! Det är så härligt när man känner i hela hennes kropp att hon vill galoppera och bara väntar på tillåtelsen. Sedan släpper man iväg henne! 😃 Men i nedförsbackarna tycker jag faktiskt att vi kan skritta.
Jag kan inte låta bli att skratta, när hon var tionde meter tycker att ”nu är det väl galopp?” Och när jag en gång lite senare högt säger till henne att ”vi kan ju inte galoppera precis överallt heller!” så fattar hon omedelbart galopp. När vi stannar och ryggar några steg, så tycker hon det är en bra idé att omedelbart börja galoppera efter det. Skänkelvikning är också, enligt henne, en förberedelse till galopp och hon blir väldigt förvånad när jag tycker att vi kan hålla på en stund i trav.
Sedan! Sedan är det bara att säga ”okej”, så blir det galopp från stillastående hur lätt som helst. 😄
Jätteglada, underbara lilla häst! 😘😍

2016-08-20_09-04-012016-08-20_09-06-55

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.