Mellan skurarna

Tänk att vi ändå – nästan alltid – lyckas hitta ett hål mellan skurarna att rida i. 😊 Fast det är klart, det är ju lättare när man har semester och kan rida vilken tid som helst. Men nu börjar jobbet igen på måndag…

IMAG0328

Mot slutet, sist jag red, så liksom hände nåt nytt med vänster bak. Det bar henne inte alls under en lång bit när hon travade! Väldigt underligt och oroande. Det märktes dock ingenting när vi skrittade ner till hagen sedan.
Idag börjar jag så med att longera henne i en sjöblöt paddock, som är djup att gå i och full av vattenpölar. Det blir ju inte bättre av att det börjar ösregna igen också. Hon vill inte ALLS springa! Men det blir i alla fall några varv i trav åt bägge hållen, så jag ser att hon inte är halt.
Sedan tar vi skydd i stallgången en stund tills regnet slutar och då rider vi ut en runda istället.
På sista tiden har Lillstrumpa ofta börjat med att vara nästan slö, för att efter halva rundan övergå till att bli vrålpigg. Men idag är hon måttfullheten själv. Gick felfritt i alla gångarter men tappade sin bakdel rejält ett par gånger i nedförslutet. Det är då väldigt märkvärdigt! Jag kan undra om det kommer från nånstans i ryggen i alla fall? Eller bakbenet… Har hästar en isciasnerv tro? Suck. Hoppas den där veterinären kan komma nån gång snart och göra en undersökning.

2016-08-20_09-16-362016-08-20_09-01-53

I sadelkammaren hade vi finbesök idag. Han försökte gömma sig under dörrmattan när jag böjde mig ner, men det hade väl inte varit nån särskilt bra idè? 😄 Funderade lite på om jag skulle kyssa honom, men tänkte om. Han förpassades istället till en grässlänt.

IMAG0321IMAG0323-01

Egentligen började ju dagen med ett födelsedagskalas! Det var Ebba, stallkompisen Lisas dotter, som fyllde ett år! Så jag var där med en liten present och bjöds på kaffe och tårta. Mums! Ebba var lika strålande glad som vanligt även om hade svårigheter med att avvisa John Blund ibland. Hon är tydligen i en period när det helst inte ska sovas alls. Men söt som socker är hon. 😊

IMAG0304_1

Det här inlägget postades i Blogg, Djur, foto och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.