Långt och i en massa väder

Vi har stämt träff med Sara på banvallen idag. Cola verkar vara lite i nån halvbrunst. Vill inte att jag tar på henne när jag ska massera och sedan är hon extra tittig och går lite halvknackigt också i början. Nån form av smärta som hugger till ibland.
Dessutom blåser det nästan storm i byarna och solen övergår i regn efter bara en liten bit och jag hinner bli både blöt och sur. Men när vi väl möter Sara som idag rider Prins, så vänder det – solen börjar t.o.m. lysa och jag torkar i vinden.

2016-08-20_09-53-16

Även Cola verkar ha kommit över sina bekymmer. 😊 Dessutom är hunden Malte med, så hon får ju fullt upp med hålla koll på var han är nånstans. Till slut märker hon att det inte gör nån som helst skillnad om hon viker ihop öronen åt honom och gör hotanfall, eller om hon kryper ihop av obehag när han kommer upphoppandes från nåt dike. Han springer omkring lika lycklig ändå och struntar i henne.
Vi sitter faktiskt av hästarna och leder dem över stora vägen där vid Sönneräng där man ska in och korsa campingen, men sedan är det hur mycket långa galoppvänliga uppförsbackar som helst där ett tag. Oj vad taggad hon blir! 😄

IMAG0285IMAG0289

Sedan visar Sara mig den långa fina rundan runt Björnåsen och sedan mot Spetsebo. Där står en skock får i en hage alldeles vid vägen, och de bräääker! Hua! Det blir lite tumult där ett tag innan hästarna kan ta sig förbi dessa ulliga farligheter. Sedan skiljs våra vägar och Cola och jag tar oss hemåt själva längs grusvägen och sedan banvallen. Det blir mycket trav och galopp där, på Colas begäran, men med lite arbete också då. Bl a tror hon att skänkelvikning åt höger är just det, men skänkelvikning åt vänster ska av nån anledning alltid avslutas med galoppfattning. ?? Det tog tre försök innan den sistnämnda fick vara just det den skulle.
Så har jag då ådragit mig ryggskott också!? Upptäckte det då jag satt av hästen, men kände inget när jag red. Jag fick en massa jord till min gräsmatta idag som ska spridas ut och stampas till (efter tre veckors väntan) men det onda i ryggen får nog mattas av lite först, innan jag ger mig på det.

IMG_08822016-08-20_09-02-30

Det här inlägget postades i Blogg, Djur, foto och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.