Blogg,  Djur,  foto

Full fart på min älskling

Härligt väder! Idag ska vi inte jobba så mycket utan mest ägna oss åt en massa backar och galopper. Vi startar med en gång med att klättra upp för den steniga branten, med trädstammar att kliva över, strax bortanför stallet. Halvvägs uppe andas Lillstrumpa nåt om mjölksyra, så hon får vila i tjugo sekunder.
I backen efter stenbron, upp mot Tranabo, blir det full galopp – med en tvärnit mitt i för att matte vill fotografera ljungen som är så otroligt vacker nu. Sedan är det full rulle igen, direkt från stillastående. Lite kul är det allt! 😊

IMAG0406IMAG0413-01

Vi rider upp skogsvägen med en vägbom tvärsöver. Det är ett stort stenblock upplagt vid sidan, så det är väldigt smalt att passera där. Jag lägger över ena stigbygeln framför sadeln och viker upp benet för att vi inte ska fastna (dumt att chansa) och så tar vi oss förbi. Bra att inte alla stenar är farliga. Hon tvekar en liten aning först, men det är nog mest för mina konstiga förehavanden. 😆 Nedanstående bild tog min mobil alldeles själv, när jag tog upp den ur fickan. Den har fått för vana att knäppa lite närsomhelst, så fort jag har öppnat kamera-appen. För det mesta blir det ju bara en massa suddig mark eller dylikt, men den här blev ju inte så dum! 😂

IMAG0409

Sedan letar vi oss fram en bit genom en nästan stiglös skog. Mossan så enormt mjuk där att vi smyger fram väldigt sakta ifall hon skulle sjunka ner djupt med en hov någonstans, men det går bra. Men det finns ingen tvekan när vi ska över det lilla mossiga våta upp på vägen på andra ssidan och jag styr in på den smala remsan i mitten som jag vet är fast att gå på. ☺
Sedan blir det en lååång brant nedförsbacke här, men med fin omgivning. När vi är nere och börjar ta kurvan åt höger, är det som att hon vet vad som väntar, för så fort jag ger tecken så bara kastar hon sig iväg, upp för den lika långa uppförbacken till Bökenäs.
Sedan blir det många rejsning-galopper till på hemvägen och lilla fröken blir svettig, frustar och är väldigt pigg och glad! Men det är så härligt, för lika snabbt som hon flyger iväg när hon får tecken, lika lätt är hon att få stopp på! 😍
Nästan två och en halv timme har vi varit ute och när jag sadlat av henne så blir det duscha av. Inte riktigt Colas melodi, men hon har ju blivit mycket bättre, även om jag fortfarande inte kommer åt bakdelen annat än på håll. Dvs jag står framför henne och duschar! 😂 För om jag flyttar mig, så flyttar hon sig också. Liksom.
(Jag vågar inte binda henne ännu, när hon duschar, eftersom hon studsar runt och rycker uppåt med huvudet. Men snart kan jag nog testa i alla fall. Och se hur det går.)
Men jag får faktiskt tvålat in henne lite med svampen också, så lite renare ska hon väl ha blivit i alla fall. Hade ju gärna velat ta man och svans också, men det får bli en annan gång.
När jag står en stund med henne efteråt och låter henne torka lite till i den sköna kvällssolen och hon äter gräs så det står härliga till, fylls hela hjärtat av kärlek till denna underbara varelse. 💓

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.