Blandat,  Blogg

Förvandlingen

Det står två små flickor i femårsåldern vid vägkanten mitt i det lilla samhället där jag far igenom med hemtjänstbilen. De har en liten barncykel mellan sig och är klädda i små klänningar, en i gult, en i rosa. De är söta som små karameller.
När de ser bilen (mig) så höjer de sina små händer och vinkar glatt, så som små barn gärna gör bara för att det är kul att vinka på folk. Jag vinkar tillbaka.
Precis när jag passerar dem, så ändras plötsligt de vinkande händerna till att istället visa fingret efter mig. Skratten blir till elaka grin i deras ansikten.
Jodå, det är ju typiskt barn och det är spännande att busa med vuxna och visserligen är de för små för att riktigt förstå fulheten i gesten osv, men jag känner plötsligt hur håren reser sig på armarna i den ljumma försommarvinden och jag ser som i en skräckfilm av Stephen King hur de små barnen förvandlas till Ondskans Barn. Det är minsann inte alls några vanliga små söta flickor – nej, de är resultatet av något ondskefullt och icke mänskligt som slagit sig ner i byn och tagit över! Solen går i moln och ett gäng kråkor slår sig konspiratoriskt ner på ängen mittemot.
Jag vet inte om jag vågar jobba längre ikväll! 🙂
(Detta är inte skrivet idag, men har liksom inte blivit postat innan. 😁)

En kommentar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.