Blogg,  Djur,  foto

De farliga P-na

Förmiddagen regnar bort, men till eftermiddagen blir det sol och värme! Härligt! Vi ger oss iväg längs banvallen och tar sedan rundan till Arturs sjöar. Där råkar vi på en pressenning som ligger och lurpassar i gräset med en vattenpöl på ryggen. Himla bra att vi inte hunnit fatta galopp ännu!
Men när den värsta hysterin lagt sig, så vill hon visserligen inte nosa (mest stolthet) men kan tänka sig att äta gräs och på så sätt ta sig ända fram till den grå besten. Modiga lilla häst! 😂😉
På hemvägen stannar vi till vid Jarhults sjö. Jag vill ta kort på skarvarna som tydligen bestämt sig för att det är deras nya hemvist. Som vanligt så ger den ene sig av när vi kommer, medan den andra sitter kvar på bryggan hela tiden. Jag inser snabbt att zoomen i mobilen inte är tillräckligt bra och filmar lite också för säkerhets skull.
Lillstrumpa fattar inte alls varför vi står här. Kalvarna är ju på andra sidan sjön och syns knappt nu, men gräset är ju gott i alla fall. 😁

PhotoGrid_1471888172724

Sedan blir det banvallen tillbaka till stallet igen. Då möter vi dagens andra skräckupplevelse: en permobil! En kvinna kör den, omgiven av tre hundar. Först stannar Colahästen och bara stirrar. Hon är spänd som en fjäder. Men när den börjar inkräkta på hennes trygghetszon så bjuder hon på en flygande bakdelsvändning och vill fly, gärna till Gällared eller längre… Den vänliga kvinnan stänger då av den lätt väsande elmotorn och stannar, så vi kan passera i den takt Cola klarar av. Då går det bra. 😊
Sedan jobbar vi duktigt i trav och galopp hela vägen hem. Hon går lika bra som hon gjort innan i veckan, med undantag av att jag har vissa svårigheter att få henne att gå rakt idag! Hon har fått för sig att vi antingen ska gå skänkelvikning hit och dit, eller också böjer hon halsen och vill gå i någon sorts sluta. Så dessa övningar undviker jag – jag inriktar mig istället på att försöka hålla henne rak.
Och sedan, den alldeles underbara skritten som kommer efteråt när hon får lång tygel, när hon jobbat igenom kroppen ordentligt! 😍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.