Blogg,  Djur,  foto

Skogstokig fast helt sansad

Igår fick Colahästen nya skor. Det skulle inte regna efter kl nio sa smhi, men när klockan var nio, så ändrade de sig plötsligt och sa att det skulle vara lite uppehåll efter kl 14.
Så då fick Lillstrumpa stå i en box och ta igen sig från allt några timmar och jag åkte hem och fixade med lite bilder på flickr under tiden. Sedan tog vi i alla fall en timmes ridur innan vi red tillbaks till hagen.
Idag när jag kommer till hagen är Lillan på äventyr och Helium och Cola är ensamma. Cola kommer mig genast till mötes, men av någon oförklarlig anledning så är hon plötsligt rädd för att gå ut ur hagen. ? Halva hästen ute och jag manar på så hela hon ska gå ut så jag kan stänga innan Helium tar sig ut. Men något utanför är jätteläskigt och vi får hålla på en stund innan det går.
Sedan är hon allmänt väldigt stissig och orolig, märker jag! Helium gnäggar i hagen och hon skriker tillbaka, stirrar mot skogen och sedan mot vägen. Hon hoppar och snurrar och halvreser sig så jag vågar inte binda henne vid trädet idag utan det blir en enhandssadling av en snurrande häst medan jag håller henne med andra handen…
Jag undrar just hur detta ska gå? Men så fort jag kommit upp, så är hon precis som vanligt att rida! 😊😍
Vi tar vägen över stenbron till Tranabovägen, serpentinbacken ner (och konstaterar att heeela den långa vägen är påfylld med hårt elakt grus. 😠) Sedan testar vi att ta oss över den där risade vägen över kärret och det går jättebra. Jag hoppar ju av och leder henne, för nedgången från kullen är så brant, hålig och otrevlig. Men sen kommer vi ju över till Gläsbackavägen och tar den bort till banvallen, hem igen. 😊

IMAG0051

Det blir en härlig tur med mycket trav och galopp efter att vi väl har kommit över till Gläsbackavägen och lilla fröken går alldeles utmärkt. En stor grävare och en lastbil håller på alldeles vid infarten till banvallen, men sådant är ju inte Lillstrumpa rädd för heller. Det är mycket läskigare med fåglar som flaxar till. Eller konstiga stenar som ligger still och lurpassar. 😜

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.