Sällskap

Igår blev det en tvåtimmarstur igen. Runt Åsen, över stenbron och sedan Gläsbackvägen och banvallen hem igen. Hur mysigt som helst. På banvallen jobbade vi lite i trav och det är så härligt när hon har den där bjudningen som hon saknar i paddocken! Det blev både sluta och halter och skänkelvikningar så gott utrymmet tillät. Sista biten blev det galopp. 🏇
Idag kommer Hillevi med sin kallblodstravare Kompis i transporten, precis när jag masserat klart Cola. Vi får alltså sällskap på turen idag. Himla kul!
Vädret är härligt, soligt men inte alldeles för varmt och klockan är 9.30 när vi ger oss iväg. Drygt två timmar blir vi borta och hinner utforska även lite grann på andra sidan vägen, mot Björnåsen till. Det har blivit så mycket kalhyggen vid sidorna om vägen där, så jag får svårt att orientera mig!

IMAG0231IMAG0228-01

Sedan rider vi det långa nedförslutet tillbaka till Gekås lager och över husvagnsparkeringen. Vi leder hästarna över den och i diket längs 153:an en bit. Visst går det att rida där med, men jag tycker det är liiite läskigt där vid landsvägen. Bilarna kör så fort där.
Jag hittade en pall utanför pallfabriken sedan, (var annars 😁) som jag kunde sitta upp ifrån. Perfekt, så stel och ovig som jag är…
Efteråt skulle jag gå ner med Cola och Helium till hagen nere vid banvallen, där det finns myyycket bete nu. Sagt och gjort. Men oj oj så långsamt lille Helium går! Och då går ändå inte Cola fort nu. Dessutom envisas han med att gå en halvmil bakom och jag får draaa honom efter oss och det känns som att jag snart går av på mitten. Och när vi stannar (för att vänta in honom), så stannar han med.) Men nånstans nere vid stugan så ramlar poletten ner och han kommer upp bredvid och går snällt i samma takt som oss sista biten. 😁
Vi går in i den öppna hagen. Med långt grönt härligt gräs. Båda hästarna dyker genast ner med nosarna i det. Jag räcker ju inte till stänget därifrån, så jag tar först av Helium grimman och tänker att han går väl inte ifrån Cola och maten heller! Så vänder jag mig om, går två meter till stänget och genast spatserar Helium ut bakom ryggen på mig och fortsätter i lugn takt bortåt vägen! 😂😱
Jag stänger och Cola travar oroligt efter honom på insidan och ser ut att undra hur hon ska få hämtat tillbaka ungen hon är barnvakt åt, medan jag går ikapp honom med grimman i högsta hugg. Så blir han återbördad till hagen igen. Hejdå hästarna. Vi ses imorgon!

IMAG0238

Det här inlägget postades i Blogg, Djur, foto och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.