Blogg,  Djur,  foto

Hästar är roliga djur

Att jag aldrig kan lära mig att jag ska frysa lite när jag ger mig ut på ridtur. För då blir det lagom varmt efter en stund. Det är olidligt att bli helt sjöblöt av svett, pga att man har för mycket kläder på sig…
När vi står på gräsmattan under trädet och jag håller på att sadla, kommer Millie ridandes på Roy. Cola tror ju förstås att det är meningen att vi ska ha följe, och när han istället försvinner bort så blir hon väldigt stressad! Att få henne att stå still så jag kan sitta upp från min pall går bara efter fyra försök och lite rytande och så fort jag landat i sadeln så ger hon sig iväg i nån sorts piaffliknande, hetsig gångstil. Cola är inne på linjen att försöka hinna ifatt…
Det dröjer säkert tio minuter innan jag får övertygat henne om att så inte är fallet. Vi ska rida en egen runda.
Långt senare, när vi passerar kalvhagen, så befinner sig nöten i hagen längre bort, som vi bara ser och inte direkt passerar. Dessutom ligger de ner. Det är väldigt stor skillnad på liggande kalvar och såna i rörelse!
Annars går allting utan problem, även om det kommit upp massor med stooora stenbumlingar till ytan överallt, efter fibergrävningens härjande den sista tiden, och de är ju väldigt otäcka. Stora grävare och sånt är ingenting mot stenar och andra konstiga saker – kedjor, slangar och annat skräp som ligger här och var. 😉
När vi kommer tillbaks, så har hon väldigt bråttom ut i hagen till Helium!! Separationångesten är mycket värre sedan de börjat gå här uppe i skogen, än när de går hemma av nån anledning.
Jag står och tittar efter henne när jag släpper henne. Hon springer rakt ut i den stora hagen. Stannar sedan och gnäggar. Konstigt nog svarar ingen, men lite svagt kan jag känna i marken att hovar springer nånstans. Cola hör med, tvekar lite och sätter sedan av i galopp åt höger… Strax efteråt kommer Helium springandes ut från skogsdungen till vänster och NU gnäggar han sitt ljusa bebisgnägg! 😀 Cola tvärvänder och kommer rusandes tillbaka och så möts de äntligen och går mot solnedgången tillsammans… Eller, nja inte solnedgången kanske, men ändå! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.