Dags för skor

Idag rider jag bara ner Lillstrumpa till Örnatorpet. Vi tar vägen genom bokskogen. Hon ska vara hemma över natten eftersom hovis kommer i morgon bitti.
Passar på att i lugn och ro gå igenom hennes kropp i stallgången, tvätta småsår och smörja in utsatta partier. (Hittar en liten ”kula” bak på ena skinkan och jag klämmer helt lätt på den så väller det ut fullt med vitt var! Blää…)
Hon står blickstilla hela tiden. Tror hon tycker det är skönt att komma in en stund. Och bli lite ompysslad.
Passar på att mäta henne runt magen också. Men denna gången visar jag inte måttbandet utan håller det gömt i handen och placerar den vid manken. Sedan rullar jag bara ut det vid ena sidan tills jag kan få tag i det under magen. Inte en reaktion från henne! 😊
Det visar i princip samma som 20 maj förra året. Plus minus fem kilo sisådär, eftersom man aldrig kan veta om man håller det på exakt samma ställe.
När Lillstrumpa är utplanterad i hagen tillsammans med Roy och Helium, så är det dags för min promenad tillbaks till Fällesåsen där bilen står. Jag tar vägen genom hagen och sedan upp branta backen och jösses vad mycket blåbär det är i år! Jag stannar flera gånger för att bara stå och äta. Mums!
Det här inlägget postades i Blogg, Djur och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.