Ridväder

Idag är det perfekt ridväder. Sol men växlande molnighet, cirka sexton grader och lite fläktande vind.
Hovis kommer på morgonen och slår i ett par söm, så skon sitter en vecka till och sedan kan vi ge oss iväg.
Det är mycket att titta på idag. Ett gäng kalvar i en hage på lagom avstånd, så lilla fröken inte får panik utan bara håller på att vrida huvudet ur led eftersom hon måste se dem HELA tiden, även när vi passerat. En avriven bit presenning som ligger mitt på stigen med en pöl vatten på, orsakar mycket frustanden innan den förklaras helt ofarlig. En sjö som alldeles säkert kommer att sluka henne om hon går ett steg närmare. Något för matte osynligt inne i buskarna som nästan orsakar kullerbytta i galoppen när hon plötsligt flänger ner huvudet in åt höger och glor. Sedan försöker hon klia sig med bakhoven under hakan samtidigt som hon går. Det går sådär… 😂

IMAG2003-01IMAG2007-01IMAG2010-02IMAG2009-01

Men vi har ändå två härliga timmar tillsammans och på hemvägen blir det uteslutande trav och galopparbete längs hela banvallen. Sedan får hon gå ut till Roy igen efter lite stretching och salva. Nina sa att hon skulle försöka hinna fixa stängslet i Fällesåsen idag, så kanske vi kan släppa hästarna där imorgon? Eller övermorgon.

IMAG2015-01

Det här inlägget postades i Blogg, Djur, foto och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.