Hetsigt värre

Jag åker ner med sadel och träns osv ner till hagen och gör i ordning henne där vid sextiden på eftermiddagen, då det har svalnat till omkring 23 – 24 grader… Jag blir genomsvettig redan innan jag fått knäppt loss flugtäcket från henne och insekter och bromsar är överallt. Usch! Lillstrumpa är fortfarande kvar i brunsten och har svårt att stå still och när vi sedan passerar Crut i hagen så kastar hon långa längtansfyllda blickar mot honom.
Det blir bara en knapp timmes ridtur, men svettiga blir vi båda två. Det finns ingenting som heter lugn avslappnad skritt när hon är i det här känsloläget och det smittar ju av, såtillvida att det inte är särskilt bekvämt att sitta på henne i den där hetsiga gångarten. Vi travar och galopperar rätt mycket men jag vill gärna skritta de sista tio minuterna i värmen.
Jag orkar faktiskt inte med några längre turer i den här värmen och något regn verkar det ju aldrig komma, som annars skulle rensa upp lite i den klibbiga luften. Hoppas det snart blir lite svalare. En mening som jag aldrig trodde jag skulle säga!
För övrigt har jag lyckats ta mig för att klippa gräset idag i värmen. Jag trodde ju att jag skulle bli avbruten av det utlovade regnet som skulle komma klockan tolv (!) men det blev ju inget med det så jag fick allt klippa hela gräsmattan. På torsdag kommer en besiktningsman från försäkringsbolaget för att bedöma skadorna. Bilden visar var varmvattensberedaren stod förut. Det var ett rör under den som läckte lite, lite grand. Det har antagligen hållit på att droppa lite under väldigt lång tid, innan det blev så förstört att det märktes nåt på golvet…

IMG_20160604_224545

Det här inlägget postades i Blogg, Djur, foto och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.