Blogg,  Djur

Dags igen

Igår var planen att vi skulle gå en liten promenad, med vikterna runt benen. Men det blev ändring på denna plan. Först var matte ute själv på en alldeles egen rekognoseringsrunda på två timmar och en kvart. Den innefattade väldigt mycket brant klättring och resulterade i en mycket trött kropp.

IMG_20160619_214837-01IMG_20160619_215013-01IMG_20160619_215044-01IMG_20160619_214733-01

När jag sedan kom till stallet, hade Lillstrumpa äntligen fått sällskap i hagen igen av Lillan. De gick långt bort och betade och låtsades inte se mig. När jag närmade mig, fräste Cola mot Lillan med bakåtstrukna öron, så hon for undan. Så jag inte skulle ta HENNES sällskap ifrån henne. Sedan ställde hon sig demonstrativt och hets-åt gräs… Det börjar bli dags för brunst igen och jag beslöt att hon gott kunde få vara ifred idag. 😉
Men idag blir det ridning. Fast massagen går det sisådär med pga brunsten. Vill inte alls stå stilla. Kan undra hur det går för Michaela i morgon?
Sedan fick hon känning av sadeltvånget igen och höll på att knäa ihop i stallgången. Den som hon inte känt av på flera månader nu! När vi väl kom iväg, så var allt misstänkt och konstigt och det lurade ondskefulla saker bak varenda buske. På banvallen tyckte jag vi skulle trava men efter en inledande frisk start, kom hon plötsligt på att det nog inte var så kul att trava ändå så hon fick bromsvätska i lederna. Men efter en stund, så började det kännas nästan som vanligt igen. 🙂
Längs Ängavägen hade någon haft fräckheten att placera överdelen av ett jakttorn alldeles vid vägen! Detta var naturligtvis fruktansvärt farligt och när det dessutom fladdrade lite med det kamouflagefärgade skynket så höll Lillstrumpa på att ramla ner i diket! Men efter en stund tog vi oss förbi det också och resten av rundan gick hon riktigt bra.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.