Blogg,  Djur,  foto

Träning

Igår var det träning för Emelie i Mjöshult och bästa Lisa agerade privatchaufför och behjälplig hästskötare och dokumentrerade dessutom allting med kamera!

IMG_20160409_220714

IMG_20160409_164521”Ja visst kan man se långt här uppe på höjden?”
IMG_20160409_164954Vi går runt och bekantar oss lite först…
IMG_20160409_165631”Hm, nu ska vi se vad vi ska sätta på dig..? Men riktigt så där tjock är du faktiskt inte! Det måste vara vinkeln…”
PhotoGrid_1460233296042Och upp kom jag också! 🙂
Det blev en enormt rolig och givande kväll, där jag absolut lärde mig ett och annat. Bland annat att jag måste få igenom mycket mer framåtbjudning! Något som Colahästen alltså har självmant när vi är på hemväg, på banvallen. Då går hon alldeles fantastiskt, helt i form med bara lite finjusteringar från mig. Då tar hon jättefint stöd på bettet också.
På ridbana har hon inte alls det där självdrivet, så jag måste kämpa mer för att få tillräcklig bjudning. Nu när jag ser oss på film, så ser jag precis hur mycket hon går och viftar med huvudet! Det känns inte alls som det är så mycket!
När jag ser galopparbetet, så sitter jag framför skärmen och hjälper till och driiiiver, för det går ju så seeegt! Jag som tyckte det gick så fort mot hindren!!
Så NEJ, det går inte alls så fort som jag tror!!

En annan sak som jag lärde mig är att trots att jag håller på att dö av andnöd, och musklerna slutar fungera pga syrebrist, så måśte jag inte sluta arbetet för dagen och rida ut en sväng! Det går bra att ta ett varv eller två i skritt och vila och sedan på det igen! Flera gånger under ett pass om det är så. 😀

PhotoGrid_1460229849583

Jag längtar redan till nästa gång jag kan få rida en lektion! Även om det kanske dröjer till efter tävlingssäsongen innan man kan få till det med tid och skjuts och allt..

En kommentar

  • Siri

    Hej hopp! Ser kul ut! Jag blir lite sugen på att ta lektioner själv! det var ett tag sen, det är ju det där med transporten till och från ridhuset….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.