Nästa steg?

Denna jobbiga oro. Varför går det inte över? Och varför ringde inte IMG_20160424_151227 veterinären tillbaka i fredags som han lovade?
Jag har nämligen bestämt mig för att jag måste nog ta ut en veterinär. Inte för att det verkar akut på något sätt, men det ska ju inte vara så här och det gnager att inte veta orsaken eller vad man kan göra. Vet ju också av bitter erfarenhet att de kan gå omkring med elände i alla fyra, eller på bägge fram, och då märks ju ingen hälta heller. För var än problemet sitter, så kan det ju bli sekundära problem dessutom. Så en ordentlig genomgång vill jag ha.
IMG_20160424_151036För under skrittpassen ute i både onsdags och torsdags, så tappade hon bak precis som förut. Alltså det händer ju inte var tionde steg eller så, men en till tre gånger under någon halvtimme. Ibland kan det vara så kraftigt att hon nästan sätter sig på rumpan – väldigt obehagligt!

Jag pratade med kiropraktorn i fredags och han sa att en del blir helt bra direkt efter behandlingen och en del behöver lite tid och en del kan tom bli lite sämre den första tiden efter. Han tyckte att jag skulle ta det lugnt med ridningen och mest jobba henne för hand några dagar till.

I fredags longerade jag henne i en halvtimme. Det blir ju inte mycket till arbete att bara gå runt i en lina, så det blev inspänningstyglar i gummi. Ganska löst, men ändå så att de tog emot lite om hon gick med för lång hals. Först ville hon ju bara gå bakåt, men sedan gick det bra och hon fick jobba lite i bägge varven och vi tränade även lite sidvärtes. Men inga stora böjningar ännu.
Igår blev det en repris men en bättre variant. Nu visste hon ju vad det var fråga om, så hon gick fram med en gång och hon gick så fint och lyssnade så uppmärksamt. Hon fick trava igår också, en bra stund i bägge varven, och en liten stund så gick hon sådär riktigt extra fint! Alltså med lite längre driv i steget och bra arbete hela vägen igenom. Hon såg så nöjd ut och efteråt fick hon strosa runt och äta lite gräs igen.

IMG_20160409_172057
IMG_20160424_153033

Idag skrittade jag ut en liten pytterunda på enbart platt mark (hon tappade bak en gång) och sedan jobbade vi lite i paddocken också. Avslutningsvis travade vi två varv åt bägge håll. I morgon blir det arbete för hand igen.
I den mjuka paddocken känns hon ju bra och där är det väldigt sällan som hon tappar. Tror det hänt en gång sammanlagt. Men det ska ju inte hända ALLS! Någonting beror det på. Så jag hoppas få kontakt med veterinären imorgon och hoppas att han kan komma nån dag denna veckan när jag kan!!
Det här inlägget postades i Blogg, Djur, foto och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.