Blogg,  Djur,  foto

En pärs för matte

Eftersom Lillstrumpa är så lugn nu, passar vi på att ta en lite längre tur idag. För första gången efter tjällossning, avverkningar, översvämningar osv så rider vi vägen över stenbron, lite jobbig risad väg, Tranabo och genom skogen ovanför Platån.
Jodå, det börjar riktigt lugnt och fint. Men så fort vi, efter viss tvekan, har passerat stenbron, så tar det lugna slut! Jag blir inte klok på om det är för att hon tycker det är skitkul att återse nygamla omgivningar som bitvis har fått nytt utseende, eller om det hela är så läskigt att hon vill ta sig runt så fort det bara går, så vi kommer hem igen!? För bråttom får hon.
Den allra första galoppen upp mot Tranabovägen efter stenbron, (innan jag vet vad som väntar) får hon helt fria tyglar och jag håller bara i manen. Ett litet infall jag får…
Efter detta, när vi väl kommit ut på Tranabovägen, så vill hon galoppera överallt. Vi tar en till i backen, men blir lite osams eftersom jag vill hålla till höger eftersom det är ett stup till vänster och hon alltid brukar skygga för en stor sten längst upp. Cola skakar på nacken och studsar lite, för hon vill hålla vänsterspår…
Vid ett senare tillfälle rinner hon iväg i en riktig racerfart uppför en backe, men jag lyckas styra till det till snabbt men kontrollerat.

IMAG1519_1_1

När vi sedan ska igenom den väldigt brötiga skogen utan stigar och risiga diken, så har hon så bråttom så bråttom och hon har väldigt svårt att skritta hela resten av hemvägen, trots att det är mycket nedför. Vid ett tillfälle beviljar jag trav, men även om hon lyder och håller sig till trav, så är den väldigt spänd och stötig.
Hon slappnar inte av så hon kan få helt lång tygel förrän vi kommit in på stallområdet!
Det är tur att hon är så söt.
Någon har ställt upp lite hinder medan vi varit borta, så vi äntrar paddocken och hoppar ett par gånger som avslutning. Sedan blir det dusch, hinkmat och sedan hjälpa matte att mocka hagen och ingen kan tro att denna lilla häst nyss har stressat sig genomsvettig i skogarna med en något skärrad matte.

IMAG1522IMAG1525_1_1

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.