Colaträd och råmaskri

Igår hade ordningen i hagen – som blivit lite förvirrad ett tag efter att Lillan flyttat in – blivit helt återställd med Cola som chef igen. När Lillan tramsade och viftade med framhovarna när jag skulle hämta Cola i hagen, så fick Cola surna till och jaga bort henne.
Sedan hade vi en trevlig ridtur med snabba galopper i backarna upp till Platån – pigg och glad men utan bocksprång även denna gång. Matte gillar!
(Kan man lita på att de är slut för säsongen nu då tro? ;-))
Solen strålade och fåglarna kvittrade och det var så mycket vår i luften att man blev alldeles lyrisk.

IMAG1502

IMAG1505

IMG_20160402_220222

IMG_20160402_220129

IMAG1512

Idag är friden på gården total när jag anländer. Roy och Lillan står och halvsover på flankerna om Cola, som står på kullen vid sitt träd och kliar rumpa och är alldeles salig. (Harkel, host…) Samtidigt brölar de långhåriga tjurarna nere i sin hage och låter som ett gäng mjölkstinna kor! Det har kommit två nykomlingar som står på andra sidan tråden för att bekanta sig lite, innan Nicke lite senare kommer och släpper ihop dem. Den högdräktiga Diva går fridfullt tillsammans med Hera i hagen intill boskapen.

 

Vi jobbar i paddocken idag. Samma lösgörande arbete som sist. Jag hade helt glömt bort fenomenet paddock som dammar, för det var så längesen, men så är det idag! Lillstrumpa tycker det hela är lite jobbigt och matte blir svettig och så kommer det en stuggäst åkandes och stannar. En man kliver ur, kommer fram till staketet och frågar hur det går?
”Jodå, det går nog hyfsat så småningom, men jag skulle haft bättre kondis”, säger jag. Så frågar han om jag tränar engelskt eller vad..? Jag säger att jag blandar lite från både engelskt och western. Då frågar han vad det är som jag har lånat från western? Jag känner mig lite förvirrad och tänker att hur ska jag nu säga så att en icke-häst-människa ska förstå?
Jag mumlar något undvikande och säger sedan att huvudsaken är att hon lär sig jobba rätt med ryggen.
Då säger karln att han har jobbat i sju år med att rida in westernhästar!!! Hmmm… 😛
Sedan åker han vidare för att installera sig i stugan…
Det här inlägget postades i Blogg, Djur, foto och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.