Blogg,  Djur,  foto

Sol och skitna fötter

Ännu en solskensdag, om än något svalare. Lillstrumpa är oacceptabelt fjantig idag när vi kommer bortanför hagen, mot Århult. Precis allt är jättefarligt idag och hon kastar sig, tvärstannar och hoppar till hela tiden. Nu är hon tröttsam. Detta är bara trams och det talar jag om för henne! Här finns inga som helst nyheter sedan i förrgår.
Sedan galopperar vi hela grusvägen bort tillbaka mot Fällesåsen och det piggar upp henne lite så hon glömmer spökena. Tills en duva flaxar upp bland träden… 😀

PhotoGrid_1458601477579

Det är min tur att mocka lösdriften idag och hästarna är så snälla och omtänksamma och är rädda att jag inte har tillräckligt att göra, så när jag har tagit bort allt ifrån inre halvan av ligghallen, så kommer de och ställer sig att både bajsa och kissa där. Tittar vänligt på mig. ”Varsågod!”
I hagen har de både två svarta plastbaljor och ett badkar med vatten. I det sistnämnda brukar Hera ta sig ett fotbad lite då och då. Ibland bara med framhovarna, men hon lyckas även att ställa hela sig i karet ibland. Vattnet är ganska skitigt efter det. Vi brukar säga till henne att det är ganska taskigt mot alla andra, att smutsa ner dricksvattnet sådär, men det hjälper inte.

IMG_20160321_234926

Nu har hon istället dragit ur proppen och slängt bort den någonstans! Vi går och letar och letar och frågar varandra om att ”kanske är det du som har dragit ur proppen och…? Nehej, inte det.”
Hera säger ingenting.
Med bara de svarta baljorna så får vi fylla på vatten väldigt ofta, så det vore hemskt bra att kunna använda badkaret också! Men var är proppen?? Till slut börjar jag gå igenom den jordiga hagen i smala serpentiner, fram och tillbaka, fram och tillbaka. Och se på fan, så småningom hittar jag den! Liggandes i jorden bland björkarna ca tio femton meter in i hagen! Ungefär där hon står på fotot.
Nu är den på plats igen och vi har klippt av snodden till den, så förhoppningsvis kan hon inte dra upp den nu! 😀

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.