Sällsynt arbete

Idag är paddocken i ridbart skick igen efter några dagars slaskväta. Bäst att passa på för i kväll/natt skulle det komma mer! Om den bara är hyfsat ridbar, så måste jag införa arbete framöver där minst en gång i veckan. Gärna två.
Vad vi behöver träna på är bl a galoppfattning för vänster galopp, för hon lurar mig lite där. Lite mer framåtbjudning än idag är också önskvärt, men jag ursäktar henne med att paddocken ändå är lite tungriden idag. Hon får jobba bra med rumpa och bakben.
På sikt ska jag också hoppa lite mer, har jag tänkt mig. Inte bara ett hinder, utan bygga upp så jag kan ta två och tre i följd.
När jag är trött och svettig så tittar jag på klockan. Med min usla kondis, så brukar jag hålla ca en halvtimme.
Fjorton minuter!!?
Chockad frågar jag Lisa, min stallkompis, om detta kan vara möjligt!? Hon nekar till detta och säger att tjugo i, var jag då inte kvar i stallet i alla fall. Så trettifem minuter minst. Då såg jag väl fel på klockan. Verkar lugnande. Vi skrittar ut en liten sväng också (nåja, lite trav och galopp blev det, men mest skritt).

IMAG1261

Sedan tvättar jag det där stället som hon hade fått något klibbigt på som blivit stelt. Bak på rumpan.  För ett bra tag sedan. (Fotot är uppifrån. Hennes svans börjar precis där fotot tar slut i underkant. ) Det börjar lossna pälsbitar där nu och hennes rumpa tittar fram. (Hönan Agda…) Men det verkar inte klia och det ömmar inte och ser inte irriterat ut på något vis.
Men jag smörjer med Aloevera salva i alla fall. Så får vi se hur det utvecklar sig. Jag kanske får en nakenhäst till sommaren. ???
Fast det tror jag inte är nån fara.
Det här inlägget postades i Blogg, Djur, foto och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.