Blogg,  Djur,  foto

Inventering och kopulering

Det har varit mycket skogsavverkning och körning med stora skogsmaskiner denna vinter. På flera ställen. Avverkning betyder att man inte kan rida i den f.d. skogen längre. Dels för att där inte går att komma fram pga hålor och stubbar och elände, men dels för att det planteras nytt där och då får man ju inte rida i den nya planteringen. Där maskinerna har kört, blir ofta också oframkomligt pga djupa lerpölar och sönderkörd terräng. Dvs på de gamla timmervägar som vi brukat rida på innan. Det kan bli helt hopplöst ibland med en skog som är borta och vägar som är oframkomliga. Skogsägarna tycker ju att det räcker att de kan ta sig fram med skogsmaskinerna. 🙁 
Jag var och rekognoserade lite grann på ett ställe igår och fick då syn på ytterligare ett ställe som var lite sabbat!! :'( Det är bara en liten sträcka som är sönderkörd, men det räcker ju för att man inte ska kunna ta sig från A till B. Men i det fallet så hoppas jag innerligt att när tjälen gått och det fått torka upp lite, så ska man klara av att gå där…
Men på det andra stället gick jag och plockade lite grann och jag trooor att man kanske ska kunna rida på en risad ”väg” som de har gjort över ett stort sankt område där. Men jag får kolla igen sedan när tjälen har gått, så man inte trampar igenom någonstans…
Vid sidorna där har de bara gallrat och det är mycket ljusare där nu! 🙂

IMAG1249

Strax nedanför rinner vatten till en liten sjö och en gammal bro av stenblock går över där. Men de har liksom blivit lite översvämmade nu, fast även om vattennivån inte skulle sjunka av nån anledning, så ska det nog gå att komma över ändå. Man kan trampa på den ena stenen.

IMAG1252

Men vi tar en ridtur åt ett annat håll idag. Lillstrumpa gallskriker (mentalt) och håller på att få hjärtsnörp när en ekorre springer över vägen framför henne. Jag tycker det låter som ”Iiiih, en råtta!!!” Men sedan står vi en stund och tittar på hur ett par harar leker, hoppar, jagar varandra och kopulerar på en åker. Det tycker Cola ser intressant ut.
Annars blir det rätt mycket trav och även en del galopper och hon går riktigt bra. Nu ska det tydligen bli snöoväder i många dagar framöver – blandat med lite regn – så vi får väl se hurdant väglag det blir att rida i…

IMAG1259-1

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.