Att fatta galoppen

Man kan inte precis säga att hon har börjat ”äta” av den nya maten än. Hon är ju van vid uppblött mat eftersom jag inte ger pellets utan att blöta dem, men hon har inte fått denna sorten förut. Dessutom tror jag hon har glömt bort att hon ätit jäst förut!! Jag har nämligen smulat ner det i det hela också. 🙂
Men hon är rolig, för även om det inte är mycket som slinker ner så är hon ju inte helt ointresserad av det. Vill gärna stå och slabba en bra stund och tar in en enstaka pellets då och då och skramlar nogsamt runt med i munnen innan hon tuggar sönder den. Så görar hon gärna ner hela ansiktet också, men det är jag van vid. Det är hennes bordsskick, liksom. Likaså att välta och resa hinken ideligen. Det gör hon jämt, hi hi. Det som är nytt är huvudskakningarna och att hon bara tar in en åt gången och i princip knappt får i sig något, mer än lite smakprov, innan hon tröttnar och vill ut i hagen istället. Men men, man ska ju vänja magen långsamt… 😀

IMG_20160314_234246

Hursomhelst så verkar de där kollapserna av bakdelen mer eller mindre ha upphört? Idag hände det bara en gång och för övrigt gick hon jättefint. Hur go som helst! Det blev ingen paddockridning trots allt, utan turen runt Ivarssons, där vi galopperade nästan hela vägen tills vi kom ut på banvallen igen. Sedan blev det mycket trav, tempoväxlingar och lite galopp igen. Vi hade dock en liten dispyt om vänster galopp. Eftersom hon envist höll fast vid att det behövs bara en sorts galopp, så försökte jag tvinga in henne i vänster galopp genom att ställa henne som i en volt, eller hur jag ska säga. Hon blev jättesur på mig och bara hoppade upp och ner på stället och fräste att ”ge fan i att peta mig på högersidan med din fot!” Till slut kom hon iväg i galopp. Höger galopp.
Vi får träna på detta igen nästa gång vi jobbar i paddocken, för jag vet att hon kan. Men vill inte…
För övrigt är det lite vårkänning i luften idag. Solen är visserligen bara svag, de stunder den visar sig, men graderna stiger så småningom upp till nästan nio grader! Hästarna står och gottar sig i hagen, utplacerade som statyer.

IMG_20160314_233928IMG_20160314_234029IMG_20160314_233956

När jag gör dem sällskap en stund, så hittar jag denna goa, tillplattade lega i jorden! Inklädd med vita hår. 😉

IMG_20160314_233836

Det är den gravida Diva som boat ner sig där, men just nu står lite avsides och halvsover. Hon är lite ensamvarg. Eller det kanske beror på både att hon är lägst i rang och att hon är dräktig.

IMG_20160314_233744

Pinglan är med överallt. Hela tiden. Tur att han hörs när han kommer för han saknar precis allt som har med självbevarelsedrift att göra. Att på nära håll inspektera karlederna på en hästs bakhovar eller lägga sig tillrätta mellan benen på hästen är inget som rekommenderas, men det gör han utan närmare eftertanke. Han är söt, men undrar om han inte har nån bokstavskombination?! 😉 Han bara dök upp här på stallområdet en dag och ingen visste vem han var. De som bor i huset har tre katter och så finns här två stallkatter, alla kastrerade hankatter, så det var allmän upprorsstämning bland dem, över den här lille halvvuxne saken som bara dyker upp, stövlar rakt in i händelserna och säger ”här är jag!”
Efter lite efterfoskningar fick vi reda på att han tillhör en ryss som hyr en av lägenheterna medan han jobbar i Ullared. Inget vet vad han tänker göra med katten sedan?
Det här inlägget postades i Blogg, Djur, foto och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.