Solskensdagar

I måndags var det dags för årets influensavaccin och detta fick hon genomlida utan mig, för jag jobbade. Men hon hade varit så duktig så. 🙂 Vädret var fruktansvärt både måndag och tisdag med drygt 20 sekundmeter i vindbyarna och spöregn, delvis snöblandat. Men igår var det fint, så då blev det ridtur igen. Piggelin då med förstås och dessutom förfasade hon sig över alla små snöhögar med grus på som kantade vägen. Dessa gav henne orsak att ideligen skygga och flyga åt sidan. Trots att vi galopperade nästan hela banvallen bort, så var hon ändå så övertänd och spänd som en fjäder på vägen tillbaka, att jag hade svårt för att få till något njutbart travarbete. Så fort man petade på henne, tolkade hon det som galoppkommando. När vi kom tillbaka så avslutade vi med att hoppa däckhindret en gång.

IMAG1049IMG_20160204_192233

Idag lyser solen igen (!) och vi tar en tur längs samma banvall. Det är kallare idag efter en frostnatt, så underlaget är hårt och dessutom är det en massa fotgängare ute och promenerar, så det blir inte mer än en enda galopp. Hon verkar inte alls nöjd med detta, så när vi kommer tillbaka får hon springa av sig lite till i paddocken, i longerlina. Galopp på volten och sedan travbommarna några gånger. Vi tränar även på kommunikation. I skritt. Halt och igångsättning och byta varv. Det går ju väldigt bra. En liten stund lyssnar hon hyfsat bra i trav också… innan det börjar spåra ut igen.  Så innan jag tappar ansiktet helt, så får hon avsluta med att flyga över däckhindret igen. Flera gånger. 🙂
Det här inlägget postades i Blogg, Djur, foto och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.