Blogg,  Djur,  foto

Riktig vinter

Nu är det vad man kan kalla ”riktig” vinter. Solsken, elva minus mitt på dagen, stilla och det viktigaste av allt: nysnön som kom igår bäddar hjälpligt in den eländiga isen! Okej, på körvägar, så är det fortfarande förrädiskt, där isen ligger kvar osynlig och lurar under fem tio millimeter snö, men på de flesta ställe så är det vinterunderlag med täckande snö.
Jag sadlar i alla fall min lilla lurventott och vi ger oss iväg genom skarsnön i sommarhagen. Mina fingrar är så iskalla att de värker och tårna ligger inte långt efter, men efter en kvart eller så, så är jag varm igen. 🙂

IMG_20160117_152042

Efter att vi passerat gårdsplanen i Århult, så travar vi en bit och tar sedan en galopp. Eller rättare sagt, flera galopper, för hon är liksom pigg på det där viset, att hon ju gärna vill springa, men behöver ändå vara beredd på att tvärstanna ifall att det skulle dyka upp något läskigt runt nästa krök…
I backen upp till Fällesåsen brukar hon ju alltid vilja rejsa, men jag känner inte riktigt att jag vill det idag. Normal galopp passar mig bättre. Antagligen ger min kropp på något sätt ifrån sig motstridiga signaler på grund av detta, för efter ett par tre galoppsprång så stannar hon och bockar lite på stället. Men när jag ger henne jättemycket tygel och säger ”ja men spring du!” så galopperar hon så snällt så… 😉
När vi en stund senare skrittar förbi några buskar, sitter jag plötsligt väldigt löst när hon gör ett oväntat trestegshopp med skruv åt vänster – när något som legat och gömt sig därunder plötsligt flyr.
Men jag tycker nog att det går väldigt lugnt tillväga idag ändå och vi avslutar med att rida genvägen mellan alla smågranarna (för att slippa den hemska isen på skogsstigen) så vi kommer tillbaka till stallet som två snögubbar! 😀 ♥
Nu är jag hemma igen och även om det inte är jättemycket snö, så täcker den nu marken i alla fall och det är riktigt kallt! Jag sitter och ser de sista strålarna för dagen lysa in genom rumsfönstret och tar mig lite kaffe och pepparkakor. (Och bulle…)

IMG_20160117_151351

IMG_20160117_153705

En kommentar

  • Siri

    Vad mysig dag du fick! Tur vi har hästarna ändå…. även om de ibland ger en onödigt mycket oro, ängslan och arbete!! Leego hade trampat av sitt bandage nu i kväll. Fast det blödde inte från hoven och var inte svullet någonstans… hoppas det blir ok!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.