Blogg,  Djur

Att halka runt i byxorna

Vi välsignas med ännu en kall, solig dag och vi går i spåren som vi gjorde igår. Jag ser att det även tillkommit spår av människoskor inuti dem! 🙂
Jag hade planerat lite galopp på banvallen idag, men ser tyvärr att den har plogats sedan igår! Det hade förmodligen gått ändå, även om underlaget blivit hårt nu, men jag vill ju ha galopp i snöööö!!
Så vi tar nästan samma runda som igår, utökar den bara något lite. Jag har ju ridit i mina vanliga thermobrallor ett bra tag nu och det går jättebra. Men idag har jag fått på mig ett underställ som är av ett lika glatt nylonaktigt material som thermobyxorna är av och jag känner i galoppen att glidfaktorn idag är mycket hög!! Först glider jag med understället mot thermobrallorna och sedan glider de mot sadeln. Det är bara till att stå helt löst i stigbyglarna och hålla balansen, för att hjälpa till genom att knipa med knän och lår funkar bara inte! 😀
Den sista biten av vägen har det körts med en fyrhjuling på. Galopp funkar ju fint där i spåren, men när vi skrittar får Lillstrumpa kämpa lite, för vartannat steg håller den packade snön att gå på och vartannat trampar hon igenom… Men när jag erbjuder henne att gå i djupsnön i mitten istället, så är hon strax tillbaka i hjulspåren igen.
Det får bli samma runda i morgon förmiddag igen. Får passa på att njuta av snön, för sedan blir det ingen ridning på två dagar och vem vet hur väglaget är sedan?? Regn och tö – eller inte? Spännande värre…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.