Vilse och våt

Vet inte om jag nämnde det, men igår hostade Cola under ridturen. En lång hostattack. Det började ju likadant vid denna årstiden förra året, vilket slutade i fem veckors vila och antibiotika. Helst vill jag ju inte att det upprepar sig detta året, så jag ska börja ge henne anisrot för att se om det lindrar. Hon har ju inte snuva eller nåt annat än.
Hur som helst bryr jag mig inte om att rida idag. En massa jägare ute överallt och paddocken är våt och trist. Jag mockar i vinterhagen och sedan tar jag in Cola och borstar henne och kratsar hovarna. Så går vi ut på en promenad. Jag kan också behöva lite motion.
Efter en bit ner längs vägen, så svänger vi in på stigen som går över f.d. hygget tillbaka hemåt igen.

IMAG0465
IMAG0462

Jag vet ju att det brukar vara lite klurigt att hitta mellan de täta smågranarna som vuxit upp så fort, eftersom det inte är någon stig överallt att följa och de växer så himla tätt. Men jag har inte gått här sedan i försomras och jag tycker det är ännu mer igenvuxet än jag minns det. Någonstans blir det för många kringelikrokar och rätt som det är så har vi ån framför oss. Det ska vi inte ha!

IMAG0460
IMAG0463

Jag ber Cola backa och hon suckar. Så får vi tränga oss tillbaka en bit och försöka på ett annat ställe. Jag blir precis genomblöt av att tränga rätt in i våta grangrenar hela tiden, för att komma fram. Emellanåt är det ju små öppna ytor med långt gräs, men så ska man ta sig in mellan granarna igen. Cola är förstås också blöt, men hon har i alla fall inga kläder som klibbar. 😉

IMG_20151107_190249

Jag vet inte om det syns på bilden, men det föreställer en genomdränkt jacka och lika genomvåta jeans. Men på fötterna hade jag i alla fall gummistävlar! 🙂
Jag börjar känna mig rätt uppgiven ett tag, men sedan tycker jag mig känna igen omgivningen lite och så kommer vi på rätt spår!

IMG_20151107_190423

Hemma igen så får Cola sin mat, spetsad med anisrot och hon låter sig väl smaka. 🙂
Det här inlägget postades i Blogg, Djur, foto och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.