Blogg,  Djur,  foto

Trail Clinic!

Idag är det clinic för Erik Brodin och Cola står snällt i sin box när jag kommer till stallet på morgonen. Sara kommer och hämtar oss vid tio och Cola går snällt på transporten med en gång, men backar blixtsnabbt ut igen och sedan tar  det några försök till innan hon går på ”på riktigt”. Sedan står hon och Atlas tätt ihop med huvudena och sliter i en gemensam höpåse.
Det hela går jättebra och hon är så duktig! Det blir förstås stora ögon när vi är på plats och hon kliver ur och ser massor av hästar, hagar, transporter och byggnader hon aldrig sett förut. Lite svårt att stå stilla är det ju, men jag lyckas ändå sadla utan assistans. 🙂
Så går vi in i den stora tältmanegen och ögonen blir ännu större på Lillstrumpa. Hon går på helspänn och studsar då och då för okända ljud och rörelser. När hon börjar lätta med frambenen blir matte nervös och ynklig, men sedan går vi nära bakom Ajax en stund och det blir långsamt lugnare. Efter att alla har gått omkring och sett sig om ett tag, så sitter vi upp.

IMG_20151129_212730

IMAG0624

IMG_20151129_210134

Jag måste ju säga att hon sköter sig ypperligt resten av tiden! Vi gör en massa olika roliga och nyttiga övningar med bommar, som handlar både om att lyfta på fötterna och inte nudda bommarna, ställas och böjas i bägge varven, vara lyhörd för hjälper och kunna ta endast ett steg i taget och åt det håll som ryttaren ber om. Och däremellan kunna stå stilla. Hon får beröm flera gånger och matte sväller av stolthet. Att snurra runt inne i en liten fyrkant är hon superb på! 😀
När vi sedan ska backa i vinkel mellan bommarna, så sabbar vi först varenda station. 😀  Men efter lite extra instruktioner så prövar vi igen och sedan gör hon det perfekt!
Sedan kommer vi till bron. Det blir ju lite extra kul, för där visste jag nästan hur hon skulle reagera. Dvs med STOR skepsis! Det krävdes fyra försök innan hon ens vågade nosa, men när hon väl vågade det, så gick hon strax över. Först tveksamt och sedan gång på gång utan någon som helst tvekan.

IMG_20151129_211225

IMG_20151129_211128

IMG_20151129_211016

IMG_20151129_210859

IMG_20151129_210748

IMAG0600

Jag tror hon växte inombords av att göra alla dessa övningar! Och visst var hon påverkad av allt detta nya, för trots att vi bara körde dessa övningar i 30 % trav och resten skritt, så hade hon väldigt hög puls när vi pausade lite efter nån timme. Hela jag darrade ikapp med hennes snabba andetag och hjärtslag.
Efter en och en halv timme tar vi lunch. Vi åker hem till Sara, jag och en till, och medan hästarma fiår hö i stallet så går vi in och äter och dricker kaffe.
(Det är där jag gör misstaget att ändra inställningen i min mobilkamera! Tänkte bara testa olika ljusinställningar (sol, moln, olika lampor, osv) och så stängde jag av funktionen med ”autoblixt vid behov”. Det var ju tänkt som tillfälligt just då, för att testa. Men sedan glömde jag att ändra tillbaka. 🙁
Detta får till följd att när vi under andra halvan av clinicen på eftermiddagen, ska fotografera varandra, så blir i princip alla kort blåaktiga och suddiga. Mer eller mindre. På grund av att slutartiden blir för lång när blixten är avstängd och ljuset inte räcker. Bara närbilder blev skarpa. Väldigt retfullt! Har nu suttit och försökt förbättra dem så gott det går i efterhand, men suddighet är tyvärr inte mycket att göra något åt och en massa bilder har fått slängas.)
Men även eftermiddagens övningar går bra och hon får beröm flera gånger och matte sväller av stolthet. Att t ex snurra runt inne i en liten fyrkant är hon superb på! 😀

12311214_10153469140134580_9148124389560091921_n

12308530_10153469140029580_3445528760507660987_n

När vi sedan ska backa i vinkel mellan bommar, så sabbar vi först varenda station. 😀 Men efter lite extra instruktioner så prövar vi igen och sedan gör hon det perfekt! Sedan galopperar vi lite grann i båda varven, för att mjuka upp eventuella spänningar. Första fattningen orsakar en liten explosion med ett bakutsprång, men efter nästa fattning blir det så lugn och fin galopp så!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.