Huggorm i november

Cola är ilsken som ett bi när jag hämtar henne idag.
Chatel har fått flytta in i hagen med Roy och Cola sedan två dagar tillbaka. Chatel är högre i rang än Cola och det var aldrig nåt tjafs om den saken utan Cola böjde sig omedelbart. Däremot har Roy haft väldiga svårigheter med att ett annat sto har kommit och ”tagit” hans tjej och har förgäves försökt jaga iväg Chatel! För nu hänger alltså Cola med Chatel hela tiden, även om hon vet sin plats, och Roy går ensam och surar. Men även om Cola accepterar att stå under Chatel, så har det nog rört om lite i skallen på henne när det gäller vilka hon bestämmer över och vilka hon kanske behöver hävda sig för…
Regnet har stått som spön i backen dessa två dagar, så jag gjorde det till två vilodagar med tid för dem att komma överens i hagen.
Men när jag ska hämta henne idag, så ignorerar hon mig fullständigt och jag får draaa upp huvudet från marken för att kunna sätta på grimman. Väl i stallgången, så hotar hon med att resa sig och hugger efter mig när jag försöker borsta bort den intorkade leran.
Men borstad blir hon ändå och sedan tar vi oss ut i paddocken med longerlina. Bortsett från att hon inte vill titta på mig, utan istället anser sig tvungen att hela tiden ha full koll bort mot hagen till, så sköter hon sig ändå. Dvs hon går i det tempo jag ber om och försöker bara byta varv en gång.
Så får hon hoppa ett par småhinder och tredje gången så bjuder hon riktigt, riktigt bra på hindret och tycker det är jätteskojigt och blåser och har sig efteråt. Vid det här laget har jag fått hennes uppmärksamhet och hon vill gärna ha kontakt igen. 🙂
Då avslutar vi med en promenad i det dimmiga vädret och en liten stund med gräsätning inne bland granarna.
IMG_20151126_151747
IMG_20151126_150559
IMAG0579Fröken lurventuss…
IMAG0581
Det här inlägget postades i Blogg, Djur, foto och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.