Blogg,  Djur,  foto

Frostigt och farligt

Första dagen denna höst/vinter med frost och minusgrader ute. Minst en – och jag fryser som fan. Särskilt om fingrarna. Jag försöker brodda Lillstrumpa och i första skon går det alldeles utmärkt att få i två brodd och lilla fröken står snällt stilla med foten. Mängder med beröm för detta. Tar mig uppmuntrad an nästa sko. Men där går det inte alls. Jag fattar inte varför och skyller på själva brodden? För hålet i skon ser så rent och fint ut men brodden vill vare sig gå ner eller fästa utan snurrar bara runt ovanför hålet. Jag tappar tålamodet med detta efter sisådär sjunde försöket och skruvar ur de två jag fått i på den andra skon. Sedan rider vi ut ändå.
IMAG0536IMAG0532IMAG0557Idag är det en sån där dag då precis allt är farligt och Lillstrumpa går på tårna. Hon är spänd som en fiolsträng och skyggar hela tiden för saker, som att det är is på vattenpölarna och frost på grässtråna. Precis som om det inte sett likadant ut i hagen?! Två bilar står parkerade längst upp i backen mot Fällesåsen och då gör hon rentav en helomvändning, för där ska väl inte stå några bilar heller? Jag svär lite tyst för mig själv, för jag vet ju att det betyder att det är jakt på gång, men vi ska ju inte direkt in i skogen utan hålla oss på vägar och sedan kortare sträckor på större stigar. Så vi fortsätter vår runda och jag hoppas verkligen att vi inte kommer i vägen för dem.
Eftersom det är så himla hårt ute, så blir det inte så mycket tempo idag. Grusvägen känns väldigt knagglig och obekväm så vi avbryter galoppen där och tar istället en senar,e på den sandade stigen. Där är det inte fruset.
När vi passerat bilarna igen på vägen hem och hunnit ner för nästan hela backen, DÅ smäller det till högt som f-n av ett gevärsskott långt bakom oss! Jag tackar gudarna att vi hunnit så långt som vi gjort! Vem vet om vi hade krockat med en flyende älg där uppe? Annars hade det varit otäckt tillräckligt med ett skott så nära, för backen var väldigt halkig att gå nedför i järnskor, så det var inte läge för att bli rädd där.
IMAG0547IMAG0552IMAG0551IMAG0555Hemma igen blir det lite mat i stallgången OCH lite foton på hennes nya grimma! 🙂 Inget fel på hennes gamla, men jag var ju på Gekås i förrgår och trots att jag försökte lägga tillbaka den i hyllan så slank den ner igen i alla fall, med argumentet att ”ja men en lädergrimma har hon i alla fall inte innan!” Att den sedan hade en nosdel beströdd med blingbling gjorde ju inte saken sämre! :_D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.