Blogg,  Djur,  foto

Väder

IMG_20151025_165622

Idag ska det bli paddock-ridning. Den ser så där lagom lockande ut – mjuk och tungriden med stora pölar på sina ställen. 🙁  Men något ska man väl ändå kunna göra där. Det har regnat lite i natt, men nu skiner solen och det är så vackert med alla höstfärger. Crut står och halvsover i sin hage intill paddocken.

Våran sadelkammare håller långsamt på att få sig ett ordentligt lyft! Det har kommit in cafebord och ”fikahylla”. Varmvattensberedare och tvättställ är nätt och jämnt inkopplade och sedan ska där bli en toalett till höger också. Compact living, men sååå bra! 🙂

IMAG0328

IMAG0327

IMAG0325

IMG_20151025_170044

Chatel och Lillan står och njuter av solen och i hagen längst bort ligger Lillstrumpa och sover, vaktad av sin trogne vapendragare Roy. Men hon reser sig när hon hör mig traska omkring på gårdsplanen och jag känner hur hon följer mig med blicken trots det långa avståndet. Det känns varmt i hjärtat när hon sedan kommer mig till mötes när jag går ner med grimman i handen… ♥

Vi hinner sedan rida i ganska exakt 22 minuter, varav tio i skritt, innan himlen öppnar sig och nån däruppe skickar ner vansinneshagel med en vind som är så stark att vi håller på att blåsa omkull. Det blir tvärstopp.  Förutom den hårda vinden, så kommer haglet så tätt att vi knappt ser något. Bara en vit matta. Det gör ont också. Cola vägrar röra sig ur fläcken och jag tänker att det slutar nog snart. Så vi står där och väntar. Det som händer är att haglet blandas med ett piskande regn och inom ett par minuter så är jag totalt genomdränkt. Då är det inte kul längre och jag sitter av.
Så går vi in i stallet där det serveras gröt och vatten ur två hinkar och Lillstrumpa äter, smackar och himlar med ögonen och slickar noga upp minsta smula.
Att solen sedan skiner igen när jag släpper ut henne i hagen är bara retfullt en kort stund, för sedan börjar ösregnet om igen. Och även om det inte hade gjort det, så hade jag inte velat fortsätta rida i mina genomblöta byxor. Ja ja, det är en dag i morgon också! 🙂

IMG_20151025_161327

Jag vet inte, men jag får nästan en känsla av att de hade tänkt hitta på nånting tillsammans men undrar varför jag står kvar och glor som ett fån? Privatliv…  😀

IMG_20151025_172037

När jag kommer hem, så blir jag påmind om vilken sorts trädgårdsarbete som väntar på mig. Lovar mig själv att ta itu med det imorgon om det inte blåser för mycket. Trädgårdsstolarna ser också rätt ensamma ut. Även om hösten kan vara vacker så är det ändå något smärtsamt över den. Övergivet.

IMAG0355

IMAG0348

IMG_20151025_170946

IMG_20151025_170814

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.