När oktober är som bäst

Ja det är alltså innan älgjakten har börjat. Hoppas att jägarna häromkring skjuter sin kvot, vad den nu är, redan under den första veckan, så det blir lugnare att rida ut sedan.  Det har ju börjat gulna väldigt fint i alla träd nu och det är fint ute. Även om det varit för milt för att färgerna ska bli sådär riktigt starka och klara. Någon enstaka natt med nätt och jämnt frost, men mestadels milt och på dagarna ligger det nu runt tio.

IMAG0247
IMAG0246
IMG_20151009_193222
IMG_20151009_193742
IMG_20151009_193418
IMG_20151009_194351
IMG_20151010_171031

Och allra bäst är det förstås när man har två bruna öron framför ögonen! 😉
Igår eftermiddag gick jag ut i skogen för att ta en promenad i den vackra oktoberskymningen. Det var helt allvarligt det värsta jag varit med om, när det gäller flygangrepp! Älgflugorna anföll konstant och de kom drösvis! Seriöst – det var som att nån däruppe stod och tömde behållare fulla med älgalus över mitt huvud! Tjoff, bara! De hamnade precis var som helst och överallt och bara för att det inte skulle bli enformigt, så kom där enstaka andra oidentifierade djur flygande med. Sådana som lät en liten tyst aning, när de kom fladdrande och som av en händelse trasslade in sig i håret vid örat, eller slog sig ner på ögonfransarna. Jag måste erkänna att dessa angrepp förtog ca 90 % av njutningen av promenaden.
Idag kommer Cola och Roy i full galopp från nånstans långt bort i hagen, så det är bara att ställa sig redo med grimman vid insläppet när hon kommer! Hon tvärnitar en meter framför mig. Det blir älgflugebesiktning både före och efter ridturen. Jag ser ju att svansen är upptovad idag igen, av att hon kliat sig. Jag hittar ingen och vi rider ut och efter en lång sträcka med trav- och galopparbete, så går hon som en gudinna och jag bara sitter och njuter i traven!
När vi har ny besiktning efteråt igen, så hittar jag fulingen som gömt sig i svansen. Precis sekunden innan jag ser/får tag i honom, så vänder Lillstrumpa nosen mot rumpan och försöker hjälpa till, så det är ju ett tecken på att jag hittat rätt ställe. 🙂
Hon lär väl få fler på sig, men den här är i alla fall borta.
Det här inlägget postades i Blogg, Djur, foto och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till När oktober är som bäst

  1. Siri skriver:

    är väääldigt glad att de där älglusarna inte ser ut att trivas här hos oss!

  2. Laila Norman skriver:

    Jaa! Som tur är så är det bara en kort tid. Snart blir det kallt och då fryser jäklarna ihjäl.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.