Blogg,  Djur,  foto

Frostnupet

Idag är det frost på morgonen så sent som nio. Det sägs ju att hästar inte ska äta frostigt gräs. De kan få både kolik och fång. Men vad gör man när de går ute och vill gnaga på gräset?? Hur gör hästarna i de vilda? Eller gjorde. Det finns inte sååå många vildhästar kvar. Fick de fång och kolik och dog i hemska plågor eller har tamhästarna ömtåligare tarmsystem än de vilda? Många frågor som jag inte har svar på. Men man kan väl ändå inte behöva ha en särskild hage med bara jord, så fort frosten börjar komma?
Vi lägger ut små hötussar i hagen nu, så får vi se om de äter dem, eller om de föredrar gräset. De är fortfarande lite runda om magen av sommarbetet, både Cola och Roy, så de behöver verkligen inte bli tjockare.

IMG_20151015_175154

IMG_20151015_175111

IMAG0281

Jag vågar mig ut på banvallen idag och rider den till Torvbacken och tillbaka igen. Lite trist, tycker ju jag som helst vill rida rundor. Men skogsvägar och stigar får vänta lite längre, tills jaktsäsongen inte är så ny längre. Och det blir ju lite trav och galoppträning i alla fall.
Skulle behöva någon som tränade mig med, så jag orkade lite mer. För det klarar jag uppenbarligen inte av själv. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.