Fotbad

Efter fyratimmarsritten igår så ska hon slippa ha mig på ryggen idag. Vi tar en promenad – jag i stövlar – ner till Högvadsån där den är som mest lättillgänglig. Vattennivån är ju ovanligt låg just nu, så jag tycker det kan passa då, att ha lite träning på att gå i vatten.
Lillstrumpa tycker ju inte att det är alldeles nödvändigt att gå nära vattenbrynet. Hon ser så bra ett par meter ifrån, så… 🙂
IMAG0399Vi traskar lite fram och tillbaka ett tag och kollar in området. Tar oss över väldigt små vattendrag, ut till små öar och tillbaka igen. Lillstrumpa försöker se ut som att ”jag är inte alls rädd, jag tycker bara det är väldigt onödigt att bli våt om fötterna”, och hon hoppar käckt eller tar väääldigt långa kliv, för att komma över pölarna utan att nudda vatten.
IMAG0401IMAG0405IMAG0411vattenkänning2Men efter några vändor blir kliven något mer sansade och vi tar oss tillbaka till första stället. Först är det mest hennes egen spegelbild i vattnet som fascinerar. Och att blåsa i vattnet. Och något påhittat i träden på andra sidan. Men joodå, efter mycket om och men, så går hon faktiskt i en liten liten bit med framhovarna i varje fall! 😀
vattenkänningOm jag sedan kunde lära mig att hålla tyst när jag filmar, så vore det väldigt bra…

Det här inlägget postades i Blogg, Djur, foto och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fotbad

 1. Kao skriver:

  Vilken underbar häst!
  Hur reagerar den på sin egen spegelbild? Vad jag vet är det endast elefanter, flasknosdelfiner och vissa apsorter som känner igen sej själva i spegeln.

  Mvh
  Kao

  • Laila Norman skriver:

   Tack! Nej jag tror inte hon känner igen sig i spegelbilden. Hon var nog mest koncentrerad på att kolla om det var djupt och om botten höll att gå på här. ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.