Bara njutning

Idag är en av de där dagarna då kärleken känns extra stark. Kanske barnsligt tänkt, men nu är jag såpass gammal att jag kan unna mig det i så fall.
De går och betar i svackan när jag kommer in i hagen för att leta efter dem, så de hör mig inte förrän jag är nära och då flyger de iväg i full galopp. När Lillstrumpa får se att det bara är jag, blir hon nästan generad, vänder om och kommer travande fram till mig istället och blåser varm luft i mitt öra.
Sedan vågar vi oss på en liten tur i omgivningen. Första veckan på jakten är ju över nu. Vi hör hur det pangar nånstans ett par gånger, men det är rätt långt borta. Fast det är inte riktigt behagligt ändå. Jag liksom längtar till mars, eller nåt. Ute på banvallen tar vi en sista trav och galopp och hon går sådär alldeles underbart att jag bara sitter och njuter. Även galoppen får vi sådär rund och fin och samlad! Lilla älskade häst! ♥ 

IMAG0313

Det är ett rent nöje att stå och titta på henne i stallgången när hon äter. Hon får en hink med vatten och en med mat framför sig och hon doppar näsan i bägge först, för att checka av liksom. Sedan smaskar hon njutningsfullt i sig nästan all maten innan hon dricker lite vatten emellan. Hinken välts allt emellanåt och reses igen innan hon är helt klar med maten och slickar hinken noga. Sedan nosar hon upp de smulor som halkat utanför och tar dem också. Sedan blir det några klunkar vatten till. Det är som att se sitt barn dricka ur nappflaskan och sedan rapa förnöjt. Man blir liksom uppfylld av lycka bara av att se henne!
Efteråt får hon en stund där hon kollar av en gammal hästsko, en infälld kniv, pennor och sudd till whiteboarden och annat intressant på hyllorna runtom. Sedan går vi ner till hagen. 🙂
Det här inlägget postades i Blogg, Djur, foto och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.