Blandat,  Blogg,  Djur

Dansar med kalvar

Man kan tycka att kalvar är kalvar är kalvar… Men oh nej, så enkelt är det inte. Hur farliga eller ofarliga de är, beror alldeles på hur långt borta de är, ifall de ligger eller står, ifall de rör på sig, hur fläckiga de är och i vilken hage de går. Sedan kan de också vara olika farliga beroende på vilken veckodag det är. Så det så.
Kalvarna i Vräk  tog vi ju oss faktiskt förbi förra gången utan större problem än att Cola tittade lite förnärmat när vi passerade. Men igår gick de lite närmare vägen och rörde dessutom på sig lite grann och var alltså livsfarliga. Först blev det tvärstopp på Cola när hon såg dem. När jag skänklade på, så tog hon sig fram med ett kort ryckigt steg i taget. När jag sa att hon var fånig, så hade vi hunnit komma så nära kalvarna att det föranledde en tjusig piaff. Tänk så glad jag hade varit om jag vetat hur man får till en sådan utan kalvar?
Jag föreslog att vi kanske kunde trava förbi hagen istället (som ju sträcker sig en bit jäms med vägen). Jodå. Kalvarna tyckte förstås att detta var jätteskojigt och travade glatt med, de också, på sin sida tråden och Cola trumpetade och blåste högt och ljudligt och piaffen blev ännu högre även om den nu gick i nåt slags långsam trav.
Sedan var hagen slut, kalvarna glömda och Lillstrumpa helt lugn igen! 😀
På ett annat ställe där vi rider ibland, har det den senaste tiden legat en plastpåse i skogskanten. En liten platstpåse med ränder på. Första gången vi skulle förbi blev det tvärstopp. FNORK! Men efter stor tvekan, tog hon mod till sig och gick försiktigt fram och nosade på den. Snabbt konstaterade hon att den var död. Död och helt ofarlig. Hon såg nästan generad ut när hon gick vidare.
Andra gången vi råkade ut för samma påse, blev det tvärstopp igen och proceduren upprepades.
Igår var det tredje gången gillt. Lillstrumpa får syn på den på långt håll och ökar ivrigt på stegen och styr kosan direkt till den och kör ner nosen: ”Hej påse!!”
För man måste ju hälsa på gamla bekantingar…? 😀
Nu funderar jag på om det kanske skulle gå bättre att passera kalvarna nästa gång, om hon har en randig påse över huvudet?

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.