Två svettiga damer

Ännu en lång härlig tur på drygt två timmar. Vi ”hittar” också en övergiven beteshage, där det brukar gå kalvar annars. Men nu är där öppet och tomt. Stora härliga gräsytor att galoppera runt på! Tjohoo! Det gäller att passa på för vilken dag som helst kan kalvarna gå där igen. 😉
Trav- och galopparbetet på banvallen gör oss båda svettiga i värmen. Jag ligger sämst till, för jag flåsar som en döende bulldogg och är tvungen att ha ett långt skrittpass för att återhämta mig, medan Lillstrumpas andhämtning snabbt blir normal igen.
Lite senare håller vi på att ramla av vägen i galoppen, eftersom det ligger en ondskefull sten vid ena sidan och vägkanterna nyligen har höjts upp och består av hög, lös sand… Men jag lyckas ändå behålla galoppen på henne hela tiden. Lilla fjanta, lär dig nån gång.
På hemvägen tänker jag mig en sån där samlad fin trav en bit. Men Lillstrumpa blir skärrad över att det kör en bil bakom oss en bit, på en skogsväg där det ”aldrig” kör bilar annars. Så det blir inte så samlat och fint som jag tänkt och jag sitter bara och flinar med mobilen i ena handen… 😀

Väl hemma så blir det först helavtvättning eftersom hon är genomsvettig. Sedan blir det en stund med vattenslangen också. Cola är övertygad om att jag försöker döda henne och det är svårt att nå någon annanstans än bringa och hals med strålen. Hon står envist vänd emot mig – så långt bort som möjligt – med rest nacke och stel blick. 😀 Men vi håller ju på en stund, och så småningom kan jag skicka lite vatten även över rygg och rumpa med. Det är ju faktiskt ingenting som hindrar henne att springa runt om hon tycker det är läskigt att stå stilla.
I hagen letar hon snabbt upp ett bra ställe att rulla sig på. Sedan hutar hon åt Roy lite. Det gäller att visa vem som bestämmer. När det väl är gjort, så är det helt okej att vandra bort tillsammans. 🙂

Det här inlägget postades i Blogg, Djur, foto och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.