Svettig människa

Jag har bestämt att vi ska jobba i paddocken idag och så får det bli. Det är ju lite mjukt där, jämfört med banvallen, så det känns säkert lite jobbigare. Men på det hela taget, så går det hyfsat ändå. Inte alls bra, men ändå hyfsat med tanke på att vi knappt jobbat i paddocken alls innan.
Hon försöker först låtsas att hon blir skärrad över att Lillan och Helium springer lite i sin hage och att det är läskigt att gå mellan hinder och staket i höger varv, men det går snart över.
Sedan går hon på riktigt bra i traven. Hon är inte direkt seg, men framåtbjudningen kunde varit liiite större. Men det känns som att det har möjlighet att kunna bli bättre med mer träning! 🙂
Skänkelvikning är svårare än på banvallen. Får inte till nån riktig takt och hon vill gärna snedda för snabbt eller tvärt eller inte alls… Men här är det ju mer på riktigt. På banvallen hinner man ju bara ta ett par steg, så är man på andra sidan. 😀
När vi sedan ska galoppera, så är ett varv på fyrkanten och ett på volten ungefär det hon klarar utan att bryta av, men hon går fint, mjukt och sansat. Kanske skulle jag drivit lite mer?
Vi tar det lilla däckhindret som avslutning och eftersom det blev ett sisådär hopp, så vill jag att vi tar det även i vänstervarv. Då protesterar Lillstrumpa och krullar ihop sig och sparkar lite surt bakut. Hon tycker det kan vara nog nu, men det räcker med bara lite mer skänkel så tar hon hindret i alla fall! 🙂
Sedan är det alldeles tillräckligt för mig, jag är TRÖTT! Sneglar på klockan och vi har hållit på i 29 minuter inklusive ett kort skrittpass på lång tygel i mitten. Min kondis är under all kritik men å andra sidan är det nog lagom för Cola också, så här i början, så hon inte får negativ koppling till att det är alldeles för jobbigt. Men hon är då inte en gnutta svettig inte!
Tanken är ju att Nina och jag ska komma iväg någon gång i veckan på träning uppe i Mjöshult, nu under hösten/vintern. Men ingen tid eller kväll är bestämd ännu, det är ju ett pusslande för att både vi två och tränaren ska kunna samtidigt!
Våran paddock lär bli alldeles på tok för tungriden med allt regn som ska komma nu framöver.
Det här inlägget postades i Blogg, Djur och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.