Hinder vid förhinder

Hovslagaren kunde inte komma denna veckan, så det verkar som om Lillstrumpa får gå med tre skor och ha semester i hagen tills på tisdag nästa vecka då…
Det känns lite surt att inte kunna rida på så länge nu när det går så bra med allting och jag hade planerat långa fina turer när jag är ledig i morgon och på fredag.
Det får ändå bli en kort sejour med longeringslina i paddocken idag. Där är ju mjukt underlag. Cola har inte det minsta lust att springa runt på volter där i värmen utan vill helst stå stilla, men efter en stunds motvillig uppvärmning så får hon hoppa några gånger över de tre olika hindren som står där. Och det går jättebra! Bl a det som hon bara plöjde igenom med mig på sist.
Men sedan får hon gå frossa på det långa gröna gräset längs vägkanterna, innan hon släpps ut till Roy igen.
Eftersom jag inte vet riktigt vad jag ska göra nu, när klockan bara är sex, så åker jag till Gekås!
Jag köper bland annat ett nytt schabrak i en snygg blå färg, lite mer aloevera gel, en manborste och en flaska med ett nytt okänt spray mot bromsar och andra stickande insekter som skulle vara effektivt. Dyrt var det med. Jag vet inte, de andra jag prövat hjälper inte ett dugg, för flugorna sätter sig nästan direkt i alla fall. Detta får bli sista testet på sprayfronten. Jag köper även ett flugtäcke till att byta med, av märket Onehorse. Dvs detta är ett eksemtäcke, men på bilden på förpackningen ser det ut att vara rymligt vid bogarna. Jag ska prova det försiktigt och se hur det sitter.
Men jag har kvittot kvar! 😉
Det här inlägget postades i Blogg, Djur och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hinder vid förhinder

  1. Anna skriver:

    Bäst medlet mot broms och flygfä är Ultra Shield. Det funkar om man följer bruksanvisningen och pytsar på i några dagar. MEN! Det är nog antagligen inte så hälsosamt för hästen. Alternativet är att hästarna får stå inne när flygfäna är som mest elaka. Ibland måste man välja mellan pest och Kolera.

  2. Laila Norman skriver:

    Det är Ultra Shield jag har kört med innan. Hjälpte inte ett dugg för oss. Flugtäcket är ju ett bra skydd i hagen, för kroppen, men sprayen ville jag ha på benen främst. Och bak på rumpan när vi rider! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.