Blogg,  Djur,  foto

Villagator och backar

Fint väder, fin ridtur och jättefin häst! Idag rider vi till backarna på andra sidan landsvägen. Kom på att det är månader sedan vi var på den sidan! Det är ju bra miljöträning att komma dit också: över träbron, över landsvägen och längs villagatorna med fotgängare, cyklister, lite bilar och vad dagen har att erbjuda inne i folks trädgårdar.
En åkgräsklippare är igång på allmänningens gräsmatta och Lillstrumpa tycker att det är väldigt onödig att passera den. Men rätt som det är får föraren för sig att stänga av och ta drickapaus och då finns det ju inga problem längre. 🙂
Så kommer Marina körandes och stannar till för en liten pratstund. Säger att Cola är vacker. Och vi pratar om att försöka få till en ridtur tillsammans någon dag.
Så går vi vidare och lite längre fram ser jag en robotgräsklippare som irrar runt innanför en ca 25 cm hög mur. Vi går över till den andra sidan av vägen och jag ber en bön om att roboten ska hålla sig intill muren så den inte syns. (Jag minns Pollys fullständiga panik när hon såg en sådan!) Men Lillstrumpa rycker bara till en liten aning och kastar en blick åt robotens håll och traskar sedan vidare. !!???
Jag vet inte, men jag undrar om hon kanske inte såg den riktigt trots allt? Med tanke på hur hon reagerar inför orörliga stenbumlingar som lurar i kurvorna längs skogsvägarna…
Men så tar vi oss i alla fall upp i skogen, till den där rundan med de många härliga backarna. Något snopna blir vi när det ligger ett stort yvigt träd tvärs över alltihop när vi hunnit halvvägs. Det är bara att vända om. Suck.
Men vi tar en extra sväng istället över den vackra bokskogskullen, även om Lillstrumpa först protesterar mot att svänga åt ”fel håll” där! Hon vet väl minsann att hemåt är rakt fram, hi hi!

IMG_20150716_145728

2015-07-16-3123

När man gått över kullen, så passerar man Kinnasjö där nedanför och sedan är det en toppenhärlig backe i form av en stig, där alla hästar automatiskt ger järnet. Cola inget undantag! 🙂
Hemma i hagen är bromsarna alldeles för jävliga idag! De sätter sig hela tiden mitt uppe på ryggen, precis där hästarna inte kan nå dem, och sticker rakt igenom allting. När det gäller bromsar, så hjälper det inte med flugtäcke inte! Så har Roy och Cola fullt upp med att jaga kossor också. Eller ja, kossor… tjurar är det väl egentligen. Och de jagar dem inte hela tiden, de får ju också lov att vara i hagen. Men ibland händer det att de inte vet sin plats! Cola jagar undan och Roy vallar dem rätt. Det är en öppning där till vänster, utanför bild i filmen, som de går igenom. 😉

IMG_20150716_145127

IMG_20150716_145245

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.