Brunst igen

Jättebrunstigt sto ute på språng med matte. Dessutom både blåser och regnar det, så nu har tillvaron återgått till det normala(?) igen. Cola har bråttom mest hela tiden och det blir mycket galopp så hon får springa av sig lite. Ett skutt över hindret efteråt blir det med. Men hon har ingen tid för mys i stallgången utan när maten är uppäten så är det ut som gäller.
Cola vill till Lillan och fölet och vi stannar till vid deras hage en stund. Visserligen nosas det men det är fölet som är aktivt. Cola bara står där och sträcker fram mulen och skvätter brunstkiss hela tiden och ser frånvarande ut i blicken. Ganska osmakligt faktiskt.
Så hon släpps ut i hagen istället. Men när jag tar med mig Roy, eftersom han ska skos, och Cola lämnas ensam så blir hon alldeles till sig. Att vara brunstig alldeles själv är inte kul alls. Hon springer fram och tillbaka längs stängslet och skriker. Lillan och lille Helium KAN komma ända dit fram till andra sidan tråden om de vill, men nu föredrar de att stå kvar där jättelångt borta och Cola blir mer och mer desperat och börjar nu syna av stängslet ifall det är någonstans som marken är lägre, så hon kan lyfta upp tråden med nacken och krypa under! Nu blir jag nervös. Hon var ju expert på detta i höstas! Min närvaro utanför hagen gör henne inte lugnare så jag sätter mig i bilen en stund. En kvart senare tror jag inte det är någon fara, så jag åker. Nina och hovslagaren kommer strax.
Det här inlägget postades i Blogg, Djur och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.