Kontroll

Lillstrumpa är en tjej som måste ha full koll jämt för att vara nöjd. Över allt och alla. Mig testar hon ju med jämna mellanrum, men om jag består testet så godkänner hon mig som hennes ledare. Men när stackars Roy har lämnat henne ensam i hagen (för en ridtur med sin matte) utan hennes tillåtelse, så ska han straffas för detta när han kommer tillbaka, genom att hon jagar honom ett par varv i hagen.

Idag när jag kommer för att hämta henne, är hon ensam. Hon springer oroligt i vackert flygande trav fram och tillbaka längs stängslet med blicken fastnaglad vid banvallen, som för att frammana Roys skepnad där. När vi sedan lämnar hagen, så småtravar hon med lyftat huvud bredvid mig längs vägen. Det är ju visserligen vackert att titta på, men snart får jag henne att skritta bakom mig som vanligt.
Jag går och funderar. En efter en försvann ju alla hästarna från stallet under april maj. Hur ska hon veta om kanske Roy också försvinner spårlöst en dag? Inte konstigt om det verkar oroande. När vi kommer till stallet finns ju Lillan med sitt föl där som vanligt i alla fall och vår ridtur går bra, även om hon får gräva fram sitt allra modigaste jag, när vi ska passera en traktor på en smal vägremsa samtidigt som en man avverkar smågranar med en motorsåg bara en liten bit på vår andra sida.

När vi en dryg timme senare kommer tillbaks till hagen, så står ju redan Roy där och väntar. Gnäggade. Som vanligt bevärdigas han inte med en blick, än mindre med någon gnäggning. Fullständig nonchalans. När hon släpps in i hagen, så går hon en bit i hans riktning och börjar genast beta. När han gör en ansats att lyckligt närma sig, så är det öronen bakåt som gäller på fröken, så Roy skyndsamt ändrar riktning. Här gäller det att visa vem som är klart överlägsen den andre. Särskilt när jag är där och ser på. När man kommer och ertappar dem i hagen annars, så kan de minsann ligga sida vid sida, eller stå och gnaga varandra på manken. 🙂

Det här inlägget postades i Blogg, Djur och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.