Blogg,  Djur,  foto

Häng i hagen

Idag blåser det som f-n och jag känner inte för att rida. Vi går upp till stallet med tanken att vi ska ha lite markträning i paddocken, men där är underlaget som kvicksand efter allt regnande, så det går inte så bra. Äckligt, är vad där är. Vi larvar runt lite på gårdsplanen istället och hon får trava på volter både lite här och där och vi håller även till en stund inne i vinterhagen. Cola tycker antagligen att jag är helknäpp, men håller god min. Sedan tar vi oss upp längs hagarna och tittar lite på kossorna igen. Tyvärr har de inget intresse av att komma upp till stängslet och hälsa, men Lillstrumpa tycker det går bra ändå. Hon kan ju alltid passa på att äta av det långa gräset utanför hagen, längs vägkanten.
Sedan ger jag lunch till mammahästen och hennes föl och så återvänder vi till hagen igen. Längs vägen roar vi oss med att både skritta, trava sakta, öka tempot lite och sedan göra halt. Och om igen, tills matte är helt slut (hon har taskig kondition). Sedan går vi resten av vägen.

Väl nere vid hagen så ser jag att tråden har hoppat av på ett par ställen, så det blir till att laga. Jag tänkte inte på att det var ström i tråden, men blev snabbt påmind!! Hua…

2015-06-01-2911

Både Roy och Cola hänger efter mig i hagen som två klistermärken, och jag känner mig omåttligt populär, tills jag inser att jag har ett äpple i fickan! 🙂 Men jag lyckas faktiskt äta merparten av det själv till slut, efter ihärdigt viftande, innan de får halva skrotten var. Sedan hänger jag helt enkelt med dem i hagen en stund. Regnet har redan strilat en stund blandat med lite solglimtar, så jag är lite lagom fuktig och tycker inte att det gör nåt om jag blir ännu fuktigare av att sitta ner på gräset. Jag ska ju snart hem. Vi har en riktigt fridfull stund tillsammans.

Hemma väntar katterna och nu ska det bli gott med fika. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.