Solskenspromenad

Idag är det solsken och vi tar en promenad. Svullnaden och värmen i bakbenet är mycket bättre idag så imorgon blir det en skrittrunda. Vi går ganska länge innan Cola får lov att äta, men när hon väl får lov så äts det desto mer energiskt.
2015-05-14-2844 2015-05-14-2846 2015-05-14-2850Det är lite tråkigt, för odlingen visade att hon har fått den Stora Blodmasken! Den är ju riktigt hemsk, när man läser om all skada den kan göra! Blodproppar, nervskador, kolik, feber etc. Och vi kan heller inte veta från vilken hage hon fick den eftersom det tar sex månader innan den visar sig vid odling! I höstas hade hon noll EPG när jag gjorde analys, så då avmaskades hon förstås inte – tillsammans med flera andra som också hade noll.
Ingen annan har gjort någon odling nu i vår, så vi vet inte hur många som är smittade, så alla ska ju avmaskas nu innan de får lov att släppas på bete. Annars var det tänkt att det skulle bli i morgon. 🙁
Väldigt oroande är det ju också med tanke på hagarna. De måste ju beta någonstans, men på labbets hemsida informeras om att för att få bort smittan, så måste smittad hage stå över till nästa år, eller betas av tex kalvar, eftersom denna elaka mask är så långlivad. Eventuellt kan det räcka till efter midsommar om det är torrt och soligt. Men det går inte att vänta här…
Usch, vi får göra en sån där kolla-betet-odling senare i sommar, för att kolla. Det som jag tycker är konstigt i sammanhanget dock, är hur de kan rekommendera det, och samtidigt säga att det tar sex månader innan smitta visar sig???

Nåja, vi passar på att njuta av det fina vädret idag och medan Roy görs i ordning för ridtur, så står Lillstrumpa i hagen och tuggar på mitt halvätna äpple… 🙂
DSC_0047-Edit-2 DSC_0046På hemvägen blir det lite mer fotografering och en väldigt raggig råbock poserar så vackert i en hage.

DSC_0072

Det här inlägget postades i Blogg, Djur, foto och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.