Sista natten i liten hage?

Jag mockar och mockar och det är den jävligaste hage att mocka jag har varit med om! Den är proppfull med stenar och kvistar och grenar och jordtorvor är upptrampade och bajset ligger utspritt i hålor och under grenar, mellan stenar och i höet. Men Cola kommer fram till mig flera gånger för att lägga mulen tröstande mot mitt ansikte och för att bli kliad ganska hårt över hela halsen. Hon sträcker upp sig som en giraff medan jag kliar. <3
Men en ridtur tar vi allt också och det går så bra! Det blir t.o.m. några galoppfattningar idag. Hon blir mjukare och mjukare för varje gång att rida och även om Stora blodmasken är en otäck jäkel, så är jag tacksam att jag valde att odla på träckprovet just när jag gjorde. För om jag gjort en odling i höstas så hade den inte visat något och då hade jag inte gjort om det nu och då hade vi aldrig fått reda på att vi hade fått smittan här!
Det är bara att hoppas på att det inte gett några svårare bestående skador. Cydectinet som vi avmaskat med har den egenskapen att det även tar bort en del av de outvecklade larverna som annars hade blivit kvar. Så ska vi göra om kuren efter tolv veckor för att definitivt få bort resten.
Nu ska hagarna betas växelvis av kalvar tills smittan dör ut. Men redan i morgon hoppas vi kunna släppa på bete, för det finns ett par hagar där inga hästar betade förra året! 🙂
Jag ska ringa veterinären i morgon bitti också för att höra om det finns någon förhöjd risk för blodpropp även nu efter avmaskningen. Det hoppas jag inte, för i så fall är det inte bra med massage. Ska även höra om det är tiodagarsgräns innan massage kan ges, som gäller även i detta fallet.
Lillstrumpa passar på att tappa en baksko också. Men hovis lovar komma på onsdag morgon, så det blir nog bra. Då kan han lika gärna sko runt om, för det är bara en vecka för tidigt.
Efter ridturen börjar det bli kväll och det börjar bli dags för lite påfyllning av vatten och hö. Sex spänner med vatten ska dit, stön. När jag kommer med höet är det en som är väldigt otålig. 🙂 Våra nyakomlingar, Lillan med tvåmånadersfölet Helium, har en betydligt lugnare matstund.

Det här inlägget postades i Blogg, Djur, foto och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.