Bommar

Vi fortsätter våra övningar med att trava över bommar i longerlina ena dagen och rida ut den andra. Idag rider vi över bommar istället för att longera. Colatjejen tycker inte att det är sådär jättekul att hållas i paddocken idag, så det går lite segt. Men annars gör hon ju som hon ska och så. Vi håller oss till skritt- och trav över bommarna och så blir det en del vändningar, halter och igångsättningar. Vi tar även ett litet 30-centimetershinder som hon visserligen snällt hoppar, men sedan är det inget hinder längre utan en bom på marken. 🙂 Sedan avslutar vi med rida ut en liten minirunda, med galopp på tillbakavägen. Då bjuds det genast fram mycket bättre, men lugnt och sansat och fint…
Hon har svårt numera, med att gå i en låg rund form någon längre stund. Hon kommer ju dit men bara en pyttestund i taget. Det är ju inte så att hon går med nosen i vädret eller så, men ryggen jobbar inte som den ska mer än väldigt korta stunder i taget. Hoppas verkligen vi får bukt med detta snart, för hennes egen skull. Vi har ju en hel del övningar som ska vara bra och stärkande för ryggen, som vi praktiserar. I morgon kommer massören igen, så vi får se vad hon säger. Tänk om man kunde klättra i uppförsbackar utan att det sedan måste bli lika många nedför!! 😉
Förhoppningsvis kan vi åka med och rida lektion någon gång längre fram. Hoppas på det, för det kan bli kul!
Det här inlägget postades i Djur och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Bommar

  1. Anna skriver:

    Hoppas ni kan åka på ridlektion. Det är så nyttigt och roligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.