Blandat

Underbara sommar!

Det har varit fantastiska dagar nu de senaste veckorna och jag har njutit i fulla drag. Vecka 22 hade jag semester och bilade runt i Sverige för att hälsa på vänner och bekanta. Väldigt roligt! Det blev ett stopp i Mjölby och ett i Sigtuna för att träffa bloggvännerna Katta och Baronessan med respektive DSC_0072-2DSC_0081DSC_0162katter. 
Styre Långskank är den röde ståtlige herrn här och sedan är det Frazze, som var den mest fotointresserade av Baronessans tre katter. Han ville väldigt gärna posera framför kameran i olika ställningar. Helst liggande.

Mot slutet av veckan bar det iväg upp till Järvsö i Hälsingland för att träffa S. och hennes häst och katter.
Himla kul var det och inte alls svårt eller stelt att prata med tanke på att jag aldrig träffat de första två IRL förut! Och lätt eller förhållandevis lätt att hitta till samtliga ställen med tanke på att jag aldrig varit och kört bil i något av landskapen i fråga förr. Och vädret var på topp. Ja det var en härlig vecka och jag hoppas jag får möta samtliga fler gånger i livet!

S. hade också katter men det var Spinnis som mest fastnade på kort. En silvergrå skönhet med ädla drag.
Hennes fina arabsto, som jag bara sett på bild förut, kändes riktigt respektingivande jämfört med min lilla Polly, för hennes Tigris var både större och kraftigare! 🙂
_DSC0183

Skogarna däruppe var också annorlunda än häromkring på grund av att där inte växte gran utan tall istället, vilket hade till följd att det bara var stammar runtomkring en istället för kvistar och barr, så det blev mycket ljusare och marken var täckt med blåbärsris och annan växtlighet. Mysigt. Däremot var myggorna desto plågsammare där än hemma.2013-06-12-849

Jag köpte också mig en katt till som jag tog hem! 😉

2013-06-10-836
Väl hemma kunde jag fortsätta att njuta av vår fina natur även under arbetstid. 🙂

2013-06-10-838

Det här är en liten å eller bäck som rinner i Fagered, eller egentligen en bit innan, när jag är på väg till en av mina tanter på besök.

Här hemma har jag ridit långa turer på dagar och/eller kvällar.

_DSC0224DSC_0040

Polly flyttade till Örnatorpet den 19 maj, så nu är det tillbaks till gamla ridvägar igen. Hon verkar tycka det är jättekul med en massa nya hästkompisar. Häromdagen var det tydligen race i hagen och Polly hade täten och susade rätt genom tråden i hagen! Men det blev bara små otydliga ränder på bringan. För övrigt är hon brunstig. Ett tillstånd som hon befunnit sig i sedan hon kom dit. Dels finns det ju en hingst på gården – så fort de ser varandra så är det ett himla ropande och gnäggande och gnyende från båda håll. Men annars fungerar både Ruffe och Roy som ställföreträdande kavaljerer, fast det blir ju bara platonisk kärlek från deras sida. Jag hoppas bara inte att Crut bryter sig ut ur sin hage och in i deras nån dag, som han gjorde en gång förra året när lockelsen med Angel blev för stark. Numera har han flughuva och ser jättetuff ut.

DSC_0223

Idag har jag varit ledig från jobbet och eftersom de säger på SMHI att det ska bli annat väder nu framöver, med början i natt, så har jag passat på att bara vara hemma och njuta med stort N hela dagen! På förmiddagen tvättade jag två maskiner och hängde ut och sedan rände jag runt och klippte en massa grenar och sly runt tomten. Den riktiga värmen hade liksom inte kommit än då. 2013-06-03-832Efter ett tag kom Matisse pipande och ville vara med. Han låter alltid som en liten kattunge som kommit bort och ropar på hjälp, när han jamar. Han fyller fyra i år, men ingen vettig människa kan behandla honom som en vuxen hankatt! Ser man ut och låter som honom, så får man finna sig i att förbli familjens bebis. Maken till sällskaplig och kärleksfull katt har jag aldrig haft! Nästan varje gång jag kommer hem med bilen efter att ha varit på jobb eller i stallet, så möter han upp i garaget och jag hinner knappt öppna bildörren förrän han flyger upp i mitt knä. Och då ska det vara pusskalas en stund innan jag får stiga ur bilen!
När jag hade varit borta en vecka nu, och grannen hade sett efter katterna, så var han som ett plåster när jag kom hem. Han hängde i min famn och skulle snutta på armen hela kvällen. 😉
Maestro är mycket mer cool och sansad när det gäller känslor.

2013-06-12-8412013-06-12-845 Nu skulle han kolla hur jag gjorde när jag drog upp grästorvor och försökte hjälpa till så gott han kunde. Det blev varmt så jag tog av mig skjortan och lade den på gräsmattan och strax kom Matisse och lade sig på rygg på den och ålade omkring. När det var dags för mig att gå, så svepte jag ihop den som ett knyte med honom i, och gick. Han låg så käckt kvar och kikade med huvudet och ena tassen utanför och spretade käckt med tårna i luften. Jag hade ju min mobil med mig och ville ju gärna ta ett foto på det, men då kom ju Maestro spankulerandes, så det blev inte så lätt att hinna med något innan Matisse hoppade ner…

Men snart blev det alldeles för varmt att gå omkring och vara duktig, så då blev det kaffe, glass och bullar på verandan. Jag ägnade en stund åt boken som jag lånat också, men sedan låg jag bara i min baden-baden och dåsade i solen.
Persika är alltid läskande och gott i värmen. Kul när de ligger och dräller i trädgården och väntar på att bli plockade. 🙂
DSC_0227DSC_0232

Blåmesen har hungriga ungar i holken i år igen. Och inte kan man hinna med att hålla ordning på frisyren då heller!

DSC_0229

Och i trädgården bara blommar det…
Åh, vilken härlig dag!!
DSC_0230DSC_02312013-06-12-839

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.